Nyheter och tips

spx10

lördag 23 januari, kl 12:34 av 3 kommentarer

Så har då datum och innehåll för årets spx offentliggjorts. Följande är saxat från Kulturhusets hemsida: 2010 års upplaga av spx lägger fokus på Storbritannien, Indien samt genrerna äventyr och historia. Festivalens hjärta är den stora fanzinemarknaden där alla har möjlighet att sälja sina egna alster. Som vanligt bjuds det på ett fullspäckat program med föreläsningar, workshops, filmvisningar, performance med mera. Dessutom internationella gäster som tecknarna Dash Shaw (The Bottomless Belly Button) Lilli Caré (Nine Ways To Disappear), Peter Madsen (Valhall), Ilpo Koskela (Paholaisen kuiskaus), Tim Pilcher (Erotic Comics: A Graphic History), Guy Delisle (Burma Chronicles) and Tom Gauld (Both) förläggarna Chris Staros, Brett Warnock (Top Shelf), Tom Devlin, Ron Rege, Gabrielle Bell (Drawn & Quarterly), Alvin Buenaventura, Melissa Coats (Buenaventura Press), Shannon O’ Leary, MK Reed (Sparkplug Comics), Paul Gravett och Peter Stanbury (Escape).

Vårt mål är att uppdatera sidan kontinuerligt med nya gästnamn, evenemang och annat, så titta in här med jämna mellanrum för att hålla er à jour! Vi välkommer alla som sysslar med att ge ut serier oavsett om det är i kopierade fanzines, album, inbundna böcker eller nätpublicerade alster, samt givetvis alla som känner suget efter att köpa och läsa nya serier. Festivalen äger rum på Kulturhuset i Stockholm, 23 – 25 april 2010.

Ett imponerande startfält enligt mig. Jag vill definitivt ha något signerat av Peter Madsen, Valhall är en stor favorit. Förhoppningsvis håller Guy Delisle någon form av föredrag om sina serier om livet i diktaturer. Jag har läst hans Pyongyang och kan varmt rekommendera den. Förra året kändes fanzineskaparna, festivalens hjärta, lite undanskuffade. Jag hoppas att de inte blir ännu mer undanskuffade i år. spx står ju faktiskt för small press expo.

Kommentarer

  1. Erik M says:

    I år skriver jag in det här i kalendern, trots 10+ år i närbelägna Uppsala har jag aldrig kommit ihåg att gå (samma gäller Stockholm Jazz festival ointressant nog).

  2. Henrik Ö says:

    Brett Warnock och Gabrielle Bell skulle jag gärna intervjua. Ser ut som ett starkt startfält.

  3. Thomas Fels says:

    Jess! Svenska Superserier kommer lätt att vara där. Förra året var jättekul för oss, både som besökare och fanzineförsäljare. Alla måste komma!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...