Recensioner

Pinocchio Vampire Slayer

torsdag 11 februari, kl 11:57 av 3 kommentarer

pinvampirekillerNätet är en ypperlig källa för att upptäcka serier som man annars garanterat missat. Förra månaden länkade Robot6 till olika årsbästalistor. En för mig helt okänd serie med en oemotståndlig titel, Pinocchio Vampire Slayer, förekom på en del av listorna. Ett köp var oundvikligt. Van Jensen och Dusty Higgins har gjort en fortsättning på Carlo Collodis klassiska bok. Pinocchio Vampire Slayer tar sin början där boken slutade. Allt är inte som det ska i den lilla staden Nasolungo. Gepetto har mördats av vampyrer och Pinocchio börjar därför tillsammans med snickaren Cherry och den åldrade blå fén Canpanella bekämpa vampyrerna. Byinvånarna tror dock inte Pinocchio trots att hans näsa inte växer. Den enda som tror på honom är Carlotta som Pinocchio är förälskad i. Pinocchio gör dock ett finfint jobb som vampyrslaktare, han har ju ett outömligt förråd av pålar att spetsa vampyrerna med. Det är bara att ljuga så växer näsan varpå Pinocchio bryter av den och spetsar vampyrerna som då brinner upp. En minst sagt annorlunda version om än inte lika vriden som Winshluss Angoulêmevinnande Pinocchio.

En kul detalj är att originalhistorien återges kraftigt nedkortad i en humoristisk version i början vilket är tacknämligt då jag glömt bort grundhistorien och den Pinocchio jag har vaga minnen av är Disneys version. Kortversionen är kul och det är resten av albumet också. Van Jensen lyckas bra med både berättelsen och dialogen och lyckas blanda humor och allvar på ett okonstlat sätt. Jensen lyckas framförallt skildra Pinocchios ensamhet och utanförskap på ett riktigt bra sätt mitt i allt köttande. Idén till serien är lika genialisk som den egentligen är självklar. Vem kan vara en bättre vampyrdödare än träpojken Pinocchio som alltid har tillgång till/kan omgående fixa en påle. Dusty Higgins teckningar gillar jag, de är enkla och snygga och i efterhand har jag svårt att se att albumet kunnat tecknas på ett bättre sätt. Jag stör mig lite på det fula raster han använt men det är en petitess. På SLG:s hemsida finns ett utdrag ur serien. Pinocchio Vampire Slayer är en riktigt underhållande pärla och årets första trevliga överraskning.

Manus: Van Jensen
Illustration: Dusty Higgins
Förlag: SLG Publishing
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. Dennis says:

    Så Pinocchio har alltså återvänt till sin träform, eller hann han aldrig bli en riktig pojke innan Gepetto dog?

  2. Rikard says:

    Här blev han aldrig en riktig pojke men var nöjd ändå.

  3. […] läsa serien. En serie som jag verkligen gillade när jag läste den i början av förra året var Pinocchio Vampire Slayer av Van Jensen och Dusty Higgins. Fortsättningen Pinocchio Vampire Slayer and the Great Puppet […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...