Nyheter och tips

Förhandsinformation: Galago

torsdag 25 februari, kl 11:04 av 0 kommentarer

Le jeu des hirondelles Zeina Abirached CambourakisShazam.se ska de närmaste veckorna gå igenom vad som släpps från en rad svenska förlag i år med fokus på första halvåret. Först ut är Galago. I vår släpps en ny serie av Sara Granér som slog igenom stort med sin Det är bara lite AIDS förra året. Hennes nya album är heter Med vänlig hälsning och släpps i mars. Sofia Olssons debut Vägen hit gavs ut av Komika för ett par år sedan, i mars kommer hennes humorserie Hetero i Hägersten i samlad form. En annan hyllad serieskapare är Coco Moodyson vars senaste Aldrig gonatt gillades av de flesta. Hennes nya album Jag är ditt fan in i döden släpps i mars. Albumet kretsar kring fans till frontmannen i The Cure på plats i London.

En mycket intressant serie är Zeina Abiracheds Svalornas lek som skildrar en natt under inbördeskriget i Libanon. Albumet har fått stor uppmärksamhet i Frankrike och Abiracheds teckningar har jämförts med Marjane Satrapis vilket är förståeligt om man ser omslaget här intill. Albumet släpps även det i mars. I april, lagom till spx, släpps andra delen av skräckmangan Uzumaki-Spiralerna av Junji Ito som handlar om en by som hemsöks av spiraler i olika former. I samma veva släpps Misslyckanden av Adrian Tomine som beskrivs som en skildring av urban medelklass som är både svartsynt och humoristisk men även om att vara andra generationens invandrare. I vår är det dessutom dags för engelskspråkiga antologin From the Shadow of Northern Lights 2.

I augusti kommer Prins Charles känsla av Liv Strömquist och Frances 2 av Joanna Hellgren. I september kommer Den maskerade proggaren av David Nessle och Någon ser dig när du petar näsan av Jan Berglin.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...