Recensioner

En kopp kaffe till I

torsdag 29 april, kl 09:04 av 1 kommentar

kaffe1_omsf_sVi har tidigare lagt ut några sidor ur En kopp kaffe till som är en av två mangor som Ordbilder Media ger ut i vår, den andra är Eater. Ordbilder har tidigare gett ut den underbara Drömmarnas djup som för mig definitivt var det bästa översatta albumet 2008. En kopp kaffe till består av korta vardagsbetraktelser där kaffe ofta spelar en central roll. Det är olika huvudpersoner och temana växlar mellan nostalgi, kärlek och ensamhet.

Naoto Yamakawa tecknar inte i den ”vanliga” mangastilen utan i en stil som mer påminner mig om amerikanska alternativserier. Hade det inte varit för vissa av karaktärernas utseende med typiska mangaattribut hade jag funderat över Yamakawas ursprung. Stilen tilltalar iaf inte mig, jag tycker den är lite kantig och stel. Många av figurerna är också alltför lika varandra. Själva historierna är dock underhållande, överlag väldigt softa och gulliga. Yamakawa skildrar både det övernaturliga och det vardagliga med samma humoristiska/sorgliga och softa stämning. Enda gången det spårar ut rejält blir det också underhållande när en velande kafégäst hamnar i ett utrotningsläger i form av en köttkonservfabrik. En kopp kaffe till är en underhållande manga som bäst avnjutes som kaffe, i små doser lite då och då.

Illustration: Naoto Yamakawa
Förlag: Ordbilder Media
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. My says:

    Trevligt recension! Nästa del i serien är dessutom ännu bättre. 😉

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...