Nyheter och tips

Förhandstitt: En kopp kaffe till 1

måndag 15 februari, kl 19:30 av 2 kommentarer

kaffe1_omsf_s

Ordbilder förlag ger ut två mangatitlar i april. Dels Eater och dels En kopp kaffe till 1 som beskrivs så här: Naoto Yamakawas manga är indränkt i aromen av rostade kaffebönor och nybryggt kaffe. Den är en hyllning till kaffet och dess ritualer, och i en serie berättelser om allt mellan himmel och jord målas livsöden upp i vilka kaffe och kaffedrickande spelar en viktig roll. I första boken får vi bland annat träffa ett spöke som vill ha sitt porträtt ritat, en katt som ser ut som en människa och en privatdetektiv som skildrar sin vardag.

Naoto Yamakawa, född 1962, debuterade med sin första manga 1988. Han har i första hand skrivit kortare berättelser. En kopp kaffe till, i fem delar, är hans längsta mangaserie hittills. Naoto Yamakawa förklarar i inledningen av En kopp kaffe till att titeln kommer från Bob Dylans låt One more cup of coffee och att även om mangan inte har något annat samband med Bob Dylans låtar så lyssnade han på just Dylans musik medan han ritade många av seriesidorna.

Kommentarer

  1. Håkan / Wakuran says:

    Ska f.ö. vara en manga självaste Simon Lundström älskar.

    Han höll iallafall ett föredrag där han öste lovord över den, och tog fram den som ett exempel på hur bred den japanska seriemarknaden ändå är.

  2. […] har tidigare lagt ut några sidor ur En kopp kaffe till som är en av två mangor som Ordbilder Media ger ut i vår, den andra är Eater. Ordbilder har […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...