Recensioner

Spx-fanzin 1

måndag 3 maj, kl 13:40 av 0 kommentarer

DSCN1456Hjärtat i Spx är definitivt fanzinen. Första året köpte jag en del men förra året blev det bara två. I år blev det några fler och jag tänkte skriva lite om dem.

Mattias Carlssons och William Ödmans Kung Fu Manchu hade ett riktigt snyggt omslag som jag fastnade för när jag bläddrade bland fanzinen till Sef:s fanzintävling. Första serien var Dead Man’s Fish av Mattias Carlsson och det var underhållande och galet om en besatt kapten på fiskafänge. Dessutom var den riktigt snyggt tecknat i en stil påminde om Mike Mignola.  William Ödmans serier blev jag inte klok på men å andra sidan är William Ödman en av de mest talangfulla tecknare som finns i Sverige. Snyggt, stämningsfullt och bra tuschat och enbart därför värt att köpa. Ge mig mer serier av William Ödman!

Jag är svag för zombier, framförallt sedan jag läste The Walking Dead, så när jag såg ett fanzin med ett gäng som verkade odöda på omslaget var det inte så mycket att tveka på. Antigone #1 är tecknat av Helena Hellman och är en zombiehistoria som utspelar sig i Skåne. Teckningarna är överlag bra även om jag inte faller pladask. Historien är kort och början på något som kanske kan bli intressant. Jag tycker det är synd att Helena Hellman valt engelska istället för svenska, lite grötig skånska hade inte varit fel.

Jenny Bergrunds Ink har bl.a. Simon säger skrivit om tidigare. När jag väl fick tummen ur var första numret slut så det fick bli #2 Villfarelser. Jenny Berggrund sa själv att det var svårt att hoppa på #2 och det stämde. Teckningarna är bra och dialogen funkar också, den känns naturlig och det är inte så lätt som det låter. Däremot skulle jag ha behövt läsa #1 eftersom jag mest satt och funderade på de inbördes relationerna och vad som hänt tidigare. Den korta resumén i början räckte inte för att täcka det.

En serie som överraskade rejält var Daniel Westmans Din Själ För En Saga som var oerhört skickligt tecknad i en stil som påminde om moderna franska serier. Å höll samma höga klass. Själva berättelsen var precis som en gammal saga men väldigt elegant utförd. Daniel Westman hoppas jag absolut når en större publik framöver. Potentialen är stor.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...