Recensioner

Irredeemable Special #1

fredag 7 maj, kl 14:36 av 1 kommentar

IrrSpecialIndiesuperhjälteserien Irredeemable (som vi skrivit om tidigare här och här) är numera så etablerad att den begåvats med en Annual, eller Special som den kallas. Tre kortare historier i Irredeemable-universat, alla av Mark Waid, och illustrerade av en blandning av etablerade illustratörer och nya stjärnskott: Howard Chaykin, Paul Azaceta, Emma Rios.

Den första historien är den bästa; en återblick till bakgrunden till den sekvens som inledde serien, nämligen Plutonians brutala mord på superhjältekollegan Hornet och dennes familj. Den redan sorgliga inledningen blir ännu sorgligare när man får veta mer om Hornets och Plutonians förhållande innan sammanbrottet. Azaceta skildrar nyckelpunkter med ett varierat och action-drivet bildberättande som växlar mellan bildvinklar och perspektiv på ett rappt men ändå följsamt sätt. Andra historien, en origin story om Paradigm-medlemmen Kaidan, faller för min del tyvärr på animeinfluenserna och på Mark Waids ovana att fylla gigantiska pratbubblor med pseudo-meningsfull fantasydialog. Numrets svagaste. Den tredje och sista historien berättar om hur Incorruptible-stjärnorna Max Damage och Jailbait möttes, en rätt enkel actionhistoria som lyfts av rutinerade Chaykins actionskildringar – ingen ritar snubbar som kraschar ut genom fönster som Howard Chaykin!

Halvroligt men på intet vis essentiellt. De ”ledtrådar” Waid lämnar till huvudhistorierna i Irredeemable och Incorruptible är minimala och man riskerar inte att missa nåt om man inte köper den här. Ett tämligen svagt bidrag till det annars starka serieuniversum Waid är i färd med att bygga upp och etablera.

Manus: Mark Waid
Illustration: Paul Azaceta, Howard Chaykin, Emma Rios
Färgläggning: Matthew Wilson, Andrew Dalhouse, Alfred Rockefeller
Förlag: Boom! Studios
Betyg: 3-/5

Kommentarer

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Henrik Ornebring. Henrik Ornebring said: Äntligen fredag! Recension av Irredeemable Special no 1 här: http://bit.ly/cZRrXC […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...