Nyheter och tips

Hösten med Albumförlaget

onsdag 1 september, kl 22:13 av 1 kommentar

Viktor-framsidaAlbumförlaget fortsätter sin satsning på att ge ut franska serier men dessutom blir det en svensk serie, om en spökdetektiv!  I september, lagom till Bokmässan, släpps Uppskovet av Jean-Pierre Gibrat som utspelar sig under andra världskriget. Uppskovet blir Albumförlagets största satsning hittills, serien omfattar två album men Albumförlaget ger ut båda i samma inbundna utgåva på ca 112 sidor. Del två av Hammerfall ges även den ut i samband med Bokmässan och är betitlad Skuggorna i Svartalvhem. Sylvain
Runberg kommer f.ö. till Bokmässan och signerar. I samband med denna kommer Albumförlaget även att presentera den svenska serien Viktor Kasparssons makabra mysterier (bilden) av Dennis Gustafsson i form av en kort serie på åtta sidor. Första albumet är planerat att ges ut till jul. Huvudpersonen är en spökdetektiv i 30-talets Sverige. Senare i höst kommer tredje delen av Zorn & Dirna av Morvan m.fl. Albumet har titeln Soldathorderns klor. Jag tycker både Hammerfall och Zorn & Dirna är bra men jag ser mest framemot Uppskovet, jag har inte läst någon av Gibrats serier men jag har läst hyllningsrecensioner av hans verk. Viktor Kasparsson ska det bli mycket kul att ta del av, jag är den förste att klappa och hoppa när serieutbudet breddas i Sverige.

Kommentarer

  1. Henke says:

    Viktor Kasparssons makabra mysterier låter ju onekligen rätt häftigt. Hoppas det blir bra 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...