Nyheter och tips

Förhandstitt: Uppskovet

lördag 4 september, kl 09:43 av 0 kommentarer

Uppskovet-framsidaJean-Pierre Gibrat är en fransk serieskapare som varit aktiv sedan slutet av sjuttiotalet. Uppskovet, originaltitel Le Sursis, är den första serie där han gjort allt och gavs ut i två delar 1997 och 1999. Serien utspelar sig under andra världskriget liksom Le Vol de Corbeau som han gjorde efter att Uppskovet var avslutad. Handlingen: Död. Stillhet. Bakom persiennerna i sitt lilla vindsrum vid torget ser Julien sin egen begravning. Levande, men ändå avskuren från livet, lyssnar han på pratet vid kaféets uteservering. Framför allt tänker han på Cécile, Cécile, som han inte kan tala med. Denna junimånad 1943 är Frankrike ockuperat och i den lilla aveyronska byn Cambeyrac finns lugnet bara på ytan. De tyska pansarkolonnerna kan dyka upp när som helst… Uppskovet ges ut av Albumförlaget i samarbete med en privatperson, Michael Koch, och samlar de två albumen i ett. Albumet ges ut i september i samband med Bokmässan. För egen del är Uppskovet definitivt en av höstens höjdare, jag har stora förväntningar på albumet. Ett utdrag följer efter hoppet.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...