Nyheter och tips

Jimmy Wallin & Karl-Alfred

fredag 24 september, kl 09:04 av 0 kommentarer

popeyewallin

De svenska webbserieprojekten duggar tätt. Efter Johan Wanloos Rock Manlyfist är det nu Jimmy Wallin som tecknar Karl-Alfred på thepopeyeadventures.blogspot.com.  Så här skriver Jimmy Wallin själv om projektet: När Karl-Alfred för något år sedan plötsligt blev fri från upphovsrätt fick jag en idé om att göra en egen serie med den enögde sjömannen. Karl-Alfred har alltid legat mig varmt om hjärtat så tanken på att teckna honom tilltalade mig verkligen. Under lång tågresa skrev jag ett för mig ovanligt utförligt manusutkasst där jag placerade min favoritsjöman i en av mina favoritfilmer (den som är det minsta filmintresserad kommer snabbt att lista ut vilken film det rör sig om). På resan tillbaka gick jag igenom mitt manus, finslipade dialogen och skissade upp så gott som hela serien. Sedan han jag inte mycket mer än att stiga av tåget innan jag plötsligt blev överrumplad av jobb, ofantliga mängder av jobb, mer jobb än jag någonsin stött på tidigare. Karl-Alfred fick finna sig i att ge plats för frilansuppdragen. Han låg där i byrålådan i flera månader och stirrade på sig med enögd blick. Ibland gav han mig små syrliga frågor i stil med ”nu e de väl ändå dags att göra färdigt den där serien?” eller ”Johan Wanloo har minsann gjort en Karl-Alfredserie till tidningen Larson, när ska du göra färdigt din? ”Till slut gav jag efter för hans tjat och började använda serien som uppvärmning, varje gång som tillfälle gavs tuschade jag en ruta här och en ruta där. Nu har jag plötsligt kommit en bra bit på vägen och det är äntligen dags att visa upp serien för omvärlden.

Personligen kommer jag att följa serien. Jimmy Wallin är en skicklig tecknare som behärskar en mängd stilar vilket han visat i Bubblan de senaste åren och Karl-Alfred är kul.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...