Krönikor och åsikter

Den 21:e Fantomens död, del 2: Återseendet

tisdag 26 oktober, kl 20:22 av 5 kommentarer

Kit_och_HeloiseI januari la jag ut först delen av Den 21:e Fantomens död och nu är det dags för del två. Å det är bara att konstatera att utgivningstakten har varit erbarmlig, nio månader efter första delen är inte okej. Jag hoppas på en bättre utgivningstakt framöver 😉

Fantomen lämnar ett Bengali på randen till kaos och reser till USA för att prata med Kit och Heloise om framtiden, både för Bengali och Fantomenätten. Fantomen känner skuld för att lämna Bengali men känner samtidigt att han måste komma bort från Bengali för att tillsammans med Kit och Heloise fundera på en lösning på krisen i landet. Dessutom har Kit och Heloise skapat egna liv i USA och Mexiko i väntan på det ”oundvikliga”. På vägen dit funderar Fantomen på när han senast såg sina barn och inser att det är flera år sedan, de har inte haft någon konflikt men kontakten har inte varit den bästa de sista åren, ingen har haft tid att vårda den. Diana har dessutom haft fullt upp i diverse konflikthärdar runt om i världen.

Kit och Heloise träffas på La Guardia-flygplatsen där de ska träffa farsan, Heloise håller till i Mexico City och Kit i New York. Syskonen har inte heller haft så mycket kontakt. Den lekfulla rivalitet som fanns när de var små har utvecklats till något annat, något som förstört deras täta band till varandra. De har inte setts på ett par år. Numera hörs de som pliktskyldigast via webbkamera och mejl. Kit berättar att han arbetar som polis i New York och arbetar ideellt på ett center för brottsoffer. Heloise arbetar som läkare på ett centrum för kvinnor som blivit utnyttjade av knarkligorna.

Kit berättar om problemen han har i sin roll som polis att sätta dit de allt mer slipade krimmona inom den organiserade brottsligheten. Heloise å sin sida berättar om sin frustration som läkare på en mottagning för kvinnor berövade på det mesta och svårigheten att få ett slut på övergreppen. De inser båda att de saknat varandra och framförallt det band de hade som unga även om ingen säger något. De reser sig och går till ankomsthallen där de möter Fantomen och det blir ett konstlat glädjefyllt möte.

De beger sig till Kits lägenhet i Williamsburg och Fantomen berättar om situationen i Bengali som de iofs känner till. Han ber om deras hjälp att försöka få Bengali på rätt köl igen. Det Bengali som fanns när de var unga är på väg att försvinna och förvandlas till något Fantomen inte vill se. Han vet dock att de inte haft den bästa kontakten och föreslår därför att de ger sig ut i vildmarken under någon vecka för att återknyta och lägga upp strategin. Kit och Heloise ser tveksamt på varandra men inser att man inte käftar med Fantomen, inte ens om Fantomen är ens farsa.

De köper det de behöver och hyr en bil och ger sig av mot Appalacherna. Men de ser inte att de är skuggade…

Kommentarer

 1. walker says:

  Kul att du tagit i tag i projektet igen! Att Kit & Heloise skulle arbeta som polis respektive läkare känns rätt rimligt, fast jag hade hellre sett Heoloise som advokat eller toppdiplomat precis som Diana.

  Hur gammal har du tänkt dig att 21:an ska vara? Är han alltjämt en man i sina bästa 40+ eller är han en gammal men vältränad 60åring typ Harrison Ford.

 2. Rikard says:

  Han är en betydligt tightare 60-åring än Harrison Ford. Han är ju Fantomen.

  Jag har högre tankar om Heloise än att göra henne till jurist 😉 Att Heloise är läkare följer av att den 17:e Fantomens tvillingsyster Julie var det.

 3. Dennis says:

  Jag tycker hela konceptet känns nästintill klockrent, men jag hade nog gärna sett att det var Kit som var läkare och Heloise som var polis.

 4. walker says:

  När du nämner kopplingen till Julie känns valet av yrke klockrent för Julie. Vilken roll kommer du ge Diana? Om 21:an är 60+ borde även Diana vara betydligt äldre än vi är vana vid. Hon borde väl i kraft av ålder och erfarenhet i FN nått en ganska hög position där.

  Du nämner i förbifarten att Luaga, kommer hans gamla ärkefiende General Bababu dyka upp? Han borde väl vara minst 80 år i ditt mer realistiska universum, och därför pensionär.

 5. Rikard says:

  Bababu kommer inte att dyka upp. Det är en rätt ointressant karaktär.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...