Allmänt

Julklappstips del 5

tisdag 14 december, kl 10:30 av 2 kommentarer

bone_one_volumeSom liten ville jag alltid ha stora paket och de fick inte vara lätta för då kunde det vara kläder. Huvva! Jag har utgått för samma princip vad gäller mina julklappstips.

En julklapp som kan ges till i princip vem som helst är en av de bästa serierna någonsin. Bone- One Volume är på generösa 1300 sidor och därmed en tegelsten utöver det vanliga. Jeff Smiths fantasy om kampen mellan gott och ont med urgullige Bone i huvudrollen har allt: humor, äventyr, drama etc. Den som inte läst den eller inte har den i sin ägo kommer att vara dig evigt tacksam eftersom hela julen är räddad.

En julklapp som är perfekt för de sinnessvaga som tror att serier är för barn är Jeff Lemires mästerliga Essex County svit. Jeff Lemire skildrar över 512 sidor på ett äkta och ömsint sätt mänskliga relationer på den kanadensiska landsbygden. Framförallt Ghost Stories, den andra delen, är så bra att till och med den tuffaste hockeykillen kommer att fälla en tår.

Det är alltid trevligt att motbevisa den som hävdar att allt var bättre förr. Eftersom det är jul ska man dock vara snäll. Överdådig, inte till antalet sidor, men till formatet är Fantagraphics utgåvor av Hal Fosters klassiker Prince Valiant. Hittills har två getts ut, 1937-1938 och 1939-1940. Det stora formatet gör Hal Fosters fantastiskt vackra teckningar rättvisa och klassikerstatusen är synnerligen välförtjänt. Nackdelen kan vara att personen blir odräglig hela julhelgen när han (oftast) eller hon går omkring och viftar med Prince Valiant i ena handen och starkvinsglöggen i den andra.

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    En sak jag alltid undrat om Prins Valiant: är han svensk? Han är ju i vart fall prins av Thule om jag har fattat saken rätt.

  2. Rikard says:

    Jag har för mig att han snarare är norrman. Volym 2 är inköpt men oläst. Där återvänder han till ursprunget.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...