Nyheter och tips

Dwayne McDuffie har dött

onsdag 23 februari, kl 11:05 av 2 kommentarer

mcduffieTråkiga nyheter så här på onsdagsmorgonen. Comicbookresources.com rapporterar att serieförfattaren och animatören Dwayne McDuffie har gått ur tiden, 49 år gammal. McDuffie dog på grund av komplikationer som uppstått efter en operation som han genomgick under måndagen. Mycket tråkigt, särskilt som han nu var superaktuell i och med den animerade versionen av Grant Morrisons All-Star Superman som släpptes på DVD i staterna för ett par dagar sen och som McDuffie skrivit manus till.

Förutom att vara serieförfattare så är McDuffie nog mest känd som en av grundarna independentförlaget Milestone Media som han grundade tillsammans med Denys Cowan, Michael Davis och Derek T. Dingle 1993. Inom Milestone var han med och skapade superhjältar son Icon och Static. Men han har också skrivit för både Marvel och DC och jobbat på titlar som Fantastic Four, Justice League of America och Firestorm: The Nuclear Man (min egen favorit av McDuffies arbeten).

Kommentarer

  1. Henrik Ö says:

    Verkligen supertrist.

  2. Stefan says:

    Sitter och kollar på Secret Origins: The Story Of DC Comics och blir lite ledsen varje gång McDuffie intervjuas.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...