Krönikor och åsikter

Carlstad Comic Con – Värmlands Serie & Film-mässa

tisdag 31 maj, kl 14:01 av 1 kommentar
Alltid ett gott omen att hitta en sådan här bil på väg mot en seriemässa.

Alltid ett gott omen att hitta en sådan här bil på väg mot en seriemässa.

Under den gångna helgen gick den första upplagan av denna uppstickarmässa av stapeln. Jag åkte dit som en av representanterna för Klubb Super 8 tillsammans med gästen Christina Lindberg men hade givetvis även serieperspektivet med mig. Christina är till vardags redaktör för nordens största flygtidskrift Flygrevyn. Dessvärre sammanföll mässan med lämning för senaste numret vilket gjorde att vi missade de två första dagarna av Carlstad Comic Con. Jag pratade dock med både arrangörer och utställare för att få en uppfattning av hur helgen varit. Att befinna sig i Löfbergs Lila Arenas ishockeyrink omgiven av serieskapare, försäljare av samlarprylar, medlemmar av 501st Legion och Pokémonspelare var en lätt bisarr känsla.

Den söndagsloja lokal som mötte oss gav mig inledningsvis lite onda aningar. Som utställare är en stor del av hur man upplever ett evenemang baserat på hur mycket man säljer. Lyckligtvis gjorde mig värmlänningarna inte besviken. De köpte Klubb Super 8 dvd:er och signerade foton av Christina, som under 70-talet hade en framgångsrik karriär som utvikningstjej och skådespelerska i filmer som japanska Sex and Fury, med en frenesi som gjorde slutnotan mer än tillfredställande. Utopis dynamiska duo Karl Johnsson och Martina Bergsjö, Ola Skogäng och Viktor Kasparsson (vars mässupplevelse verkar ha tagit en ände med förskräckelse som ni kan se här – krya på sig Kasparsson!) hade jag nöjet att språka med en del. De verkade likaledes nöjda med utfallet av helgen.

11 05 29_0179 11 05 29_0180Men pengar är som bekant inte allt. Stämningen var bra trots att det var ganska glest med folk, mycket tack vare konferencier Jimmy Wallin. Hans stämma hördes i högtalarsystemet där han bjöd på kortintervjuer med deltagare, gjorde reklam för olika säljare och utannonserade tävlingar, workshops och mycket annat. Det var redan från början högt i tak på stället men Wallinpeppen gjorde det ännu högre. Under lördagen lyckades Wallin för övrigt få till ett av mässans mer otippade inslag då han bjöd in hela gänget från återuppväckta tv-spektaklet Gladiatorerna. De tog en paus från sitt repande för att stirra ner mässbesökare och frottera sig med Chewbacca, Jango Fett och Princess Leia. Se bilder här. Bra jobbat!

Christina Lindberg i famnen på sitt främsta fans.

Christina Lindberg i famnen på sitt främsta fans.

Mitt helhetsintryck av Carlstad Comic Con är positivt. Måtte ingen av eldsjälarna bakom evenemanget gick back så att vi får en mässa nästa år också. Då hoppas jag ha möjlighet att närvara under hela helgen samt ha tid att ta del av fler programpunkter. Gästlistan i år var riktigt schysst och blir det här etablerat lär det dyka upp ännu fler nästa gång. Ett stort extra tack till alla hjälpsamma mässarbetare som fick saker och ting att flyta på så bra. Lycka till med nästa upplaga!

Kommentarer

  1. Jimmy Wallin says:

    Tack för de varma orden.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...