Film /Nyheter och tips

John Carter of Mars

onsdag 20 juli, kl 19:43 av 3 kommentarer

Nästa år i mars är det premiär för John Carter of Mars i regi av Andrew Stanton (Wall-E, Hitta Nemo) och okände Taylor Kitsch i huvudrollen. Man får hoppas att hans namn inte påverkat filmen alltför mycket. Filmen baseras på Edgar Rice Burroughs roman och handlar om hur John Carter förflyttas från inbördeskrigets USA till Mars där han inser att ett helt folks överlevnad vilar på hans axlar. Trailern ser väl sådär ut. Seriekopplingen är att det har funnits och finns ett antal John Carter of Mars-serier. I Sverige gav Atlantic förlag ut 13 nummer av Marvels John Carter i slutet av 70-talet. Dark Horse gav i år ut en fet samling av Marvels version: John Carter of Mars: Warlord of Mars som samlar alla nummer av tidningen. Dark Horse gav även ut John Carter of Mars: Weird Worlds med serier som gått i andra tidningar. den  För närvarande ger Dynamite Entertainment ut tre serier: Warlord of Mars, Warlord of Mars: Dejah Toris, Warlord of Mars: The Fall of Barsoom baserade på John Carter-böckerna eller närmare bestämt de fyra första som är public domain. Jag har inte fastnat för någon av dem eftersom teckningarna inte tilltalat mig. Mer info om tidigare/pågående utgivning finns på eminenta Seriewikin. johncarter1Intressantare för mig är den serieversion som Marvel ska ge ut i samarbete med rättighetsinnehavarna till Burroughs verk nämligen en miniserie, John Carter: A Princess of Mars, med manus av Roger Langridge (Thor: The Mighty Avenger, The Muppet Show) och teckningar av Filipe Andrade (Avengers Academy) med omslag av Skottie Young (The Wonderful Wizard of Oz) i fem delar med start i september. Dessutom ger Self Made Hero ut A Princess of Mars i april 2012 med manus av Ian Edgington (Victorian Undead, A Study in Scarlet) och teckningar av I.N.J. Culbard (At the Mountains of Madness). Mycket John Carter att se fram emot. Vad tycker ni som läst någon av serieversionerna, bu eller bä?

Kommentarer

 1. Chris H. says:

  Taylor Kitsch!
  Friday Night Lights ff!
  Han är awesome!

 2. LucasE says:

  Att kalla Taylor Kitsch okänd för läsarna av den här sidan är väl lite att ta i, med tanke på hans roll som Gambit i den fantastiskt dåliga rullen X-Men Origins: Wolverine?

 3. Rikard says:

  Okänd för mig iaf. Har inte sett vare sig FNL eller Wolverine. Följer sällan tv-serier och ser långtifrån alla superhjältefilmer.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...