Recensioner

Lou! 5: Laser Ninja

torsdag 22 december, kl 11:55 av 2 kommentarer

lou-laser-ninjaLou! är en personlig favorit och det är verkligen kul att Wiboom Books gett ut den i Sverige. Utgivningen är nu ikapp den i Frankrike i o m den femte delen, Laser Ninja, som kom på senhösten. Klicka här om du vill läsa vad jag tyckt om de tidigare delarna. Laser Ninja tar vid efter Förälskelser och Lou och gänget har blivit ytterligare lite äldre. Laser Ninja inleds dramatiskt med att huset som Lou, hennes mamma och mammas kille Richard bor i brinner och bl.a. deras lägenhet blir förstörd. När alla står och tittar på avslöjar Lous mamma att hon är gravid. Man får sedan följa vad som händer fram till förlossningen och det varvas med mammans och Richards relation och Lous med sin tidiga kärlek Tristan. Parallellt får man följa hur Lous mamma och hur hon träffade Lous pappa och hur han sedan lämnade henne.

Jag var lite besviken på Förälskelser som jag inte tyckte var lika bra som lysande Busskyrkogården. Därför är det kul att Laser Ninja når samma höjder som Busskyrkogården. Det är kul och samtidigt fint, sorgligt och vemodigt. Framförallt är Laser Ninja fylld av värme och kärlek. Lous mormor som i början mest var en gnällkärring av rang får mer djup för varje album och i detta får man en inblick i hennes bakgrund och en förklaring till vad som formade henne. Relationerna mellan de tre generationerna fördjupas, framförallt den mellan Lou och hennes mamma. Det är mycket som avhandlas på de 48 sidorna med Julien Neel lyckas med det. Teckningarna är finfina och färgläggningen dov och pastellig! Laser Ninja är en perfekt julklapp till en 13-14 åring liksom det första albumet, Dagboksdagar, är en perfekt julklapp till en nioåring. Lou utvecklas/blir äldre rätt snabbt så serien är väldigt annorlunda nu jämfört med tidigare. Värt att tänka på. Men å andra sidan borde de flesta ha behållning av denna suveräna serie.

Illustration: Julien Neel
Förlag: Wibom Books
Betyg: 4+/5

Kommentarer

  1. Malin says:

    Jag älskar verkligen lou böckerna!

  2. Rikard says:

    Vem gör inte det 🙂

    Nästa vecka hoppas jag hinna lägga ut intervjun jag gjorde med Julien Neel i samband med SIS.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...