Krönikor och åsikter

O.M.A.C. I hardly knew ye…

fredag 13 januari, kl 18:48 av 4 kommentarer
DC hann före Frankenstein med att nedlägga O.M.A.C.

DC hann före Frankenstein med att nedlägga O.M.A.C.

Så har kvartalsrapporterna kommit in på DC och det blir dags att kunggöra de första titlarna som ryker från The New 52. Inte för att jag har anledning att sakna Blackhawks, Hawk and Dove, Men of War, Mister Terrific eller Static Shock. Men att sköna Kirbyrökaren O.M.A.C. också yxas är inget annat än skandal. Där tyckte jag att man hade något på gång som bara fick upp farten mer och mer för varje nummer. En potential som vi nu bara får se antydas i totalt åtta nummer i bästa fall.

En liten tröst är dock att Batman Incorporated nu får sin rättmätiga placering bland The New 52. Förvånad och glad blev jag också över nyheten att ingen mindre än China Mièville får en egen tidning hos DC, den återuppväckta Dial H (tidigare Dial H for Hero). Med tanke på hur bra hans senaste böcker varit kan detta bli hur spännande som helst. Övriga nya titlar är Earth 2, World’s Finest, G.I. Combat och The Ravagers. Har inte några direkta kommentarer där, men det hoppas jag att ni har kära läsare.

Newsarama har en intervju där Bob Harras från DC pratar om nedläggningarna och de nya titlarna som ni kan läsa här.

Så ikväll höjer jag ett glas för alla historier med en One Machine Attack Construct i huvudrollen som vi aldrig kommer att få läsa.

Kommentarer

 1. Jonas says:

  NEEEEEEJ!!! Angående OMAC då alltså.

 2. Henrik Ö says:

  Du hann före med Mieville-nyheten… Spännande, minst sagt! Både DCs och Marvels försök med ”riktiga” författare har för det mesta funkat bra, minns t ex Jonathan Lethems utmärkta Omega the Unknown från häromåret.

 3. Henrik Ö says:

  Och tråkigt med OMAC såklart. Fartigare Kirby-pastisch får man leta efter.

 4. Momiji says:

  Jag läste ingen av serierna som lades ner och är nyfiken på åtminstone tre av de nya titlarna, men i gengäld så har den senaste tidens författar- och tecknarbyten på andra titlar börjat kännas oroande. Jag menar, Nathan Edmondson är enda anledningen till att jag funderar på att läsa Grifter, men nu ska Rob Liefeld av alla människor skriva manus till den serien i fortsättningen! Tappade helt motivationen efter den nyheten.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...