Allmänt

Onsdagslänkar

onsdag 20 juni, kl 15:23 av 1 kommentar
  • Kollegorna på litteraturbloggen Tystnad bjussar idag på ett fint citat från 1955 angående Nils Bejerot (ibland kallad ”Sveriges Frederic Wertham”) och hans då nypublicerade bok Barn, Serier, Samhälle. Stick dit och läs alla seriefans så att ni fattar vad det är för elände ni håller på med! Läs gärna nåt annat på Tystnad också, det är en fin blogg.
  • Matt Groening lägger ned sin satirserie Life in Hell – sista sidan publiceras idag, 20 juni. Comics Reporter rapporterar här. Som alla vet var det med Life in Hell Groening fick sitt stora genombrott som ledde direkt vidare till att han fick uppdraget att göra Simpsons (som från början skulle vara en ”Life in Hell – The Cartoon”). En genial serie som banade väg för en ny generation av amerikanska skämtserietecknare, bl a Tom Tomorrow och Ted Rall.
  • För många X-men-fans har arcen Age of Apocalypse från 1995 en speciell plats i hjärtat. Med jämna mellanrum har Marvel återvänt till denna alternativverklighet och nu är det dags igen – med ingen mindre än indiekungen David Lapham vid rodret. Lite om vad man kan förvänta sig hittas i denna fina intervju med Lapham på Comic Book Resources.
  • Till sist kan vi inte undanhålla er Liv Strömquists fantastiska serie om Ayn Rand – ursprungligen publicerad i Galago nr 107, numera tillgänglig gratis på tidningens hemsida. En hejdlöst rolig och hjärtligt skoningslös skildring i serieform av denna märkligt inflytelserika ”tänkare”.

Kommentarer

  1. Varför inte läsa hela boken?
    Den ligger uppe i sin helhet på en infosajt om Bejerot.

    http://www.nilsbejerot.se/BARN_SER.PDF

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...