Recensioner

Bandette #1

onsdag 11 juli, kl 22:09 av 0 kommentarer

bandette1Monkeybrain Comics fick Twitter att gå i spinn inför premiären på Comixology förra veckan, iaf den del av Twitter som följer serier. Vilket jag dock missat eftersom Twitter till skillnad från Facebook inte är så stort i Gävle. Monkeybrain Comics drivs av manusförfattaren Chris Roberson och hans fru Allison Baker. Roberson är författaren till iZombie, Memorial och har dessutom skrivit några titlar åt DC som han under uppmärksammade former i år deklarerade att han inte tänkte jobba för längre med tanke på hur de hanterat serieskapare och rättigheterna till deras verk. Monkeybrain Comics har funnits sedan 2001 men det är genom deras nya digitala satsning på kreatörsägda serier som de blivit uppmärksammade. Comixology fick t.o.m. tidigarelägga releasen p.g.a. uppmärksamheten. Totalt släpptes 5 titlar i förra veckan exklusivt på Comixology.

Jag fastnade för Bandette av äkta paret Paul Tobin (Superman, Avengers, Conan, Gingerbread Girl) och Colleen Coover (Small Favors, Gingerbread Girl, Pet Avengers, X-Men) eftersom serien beskrevs som en bladning mellan Tintin och Kitty (Nancy Drew). Kitty var en favorit tillsammans med Bröderna Hardy och Biggles när jag var liten liksom givetvis Tintin. Huvudpersonen Bandette är en del av ett gäng som tjänar rättvisan förutolm när det helt enkelt är för kul att stjäla. Bandette och hennes gäng slår sig ibland samman med mästertjuven Monsieur och ibland med poliskommissarien B.B Belgique. I första numret går en stöt snett och Bandette får använda både sin skicklighet och gängets hjälp för att undkomma samtidigt som både Monsieur och B.D Belgique ber om hennes hjälp. Så mycket mer händer inte eftersom första numret bara är 12 sidor (för 7 pix). Coover hinner dock visa sin skicklighet som tecknare, det påminner en hel del om fransk-belgiska serier och stilen är lika charmig som Tobins manus med smart dialog och en intressant huvudperson som man inte vet något om mer än att hon är jävligt cool. En kul början.

Manus: Paul Tobin
Illustration: Colleen Coover
Förlag: Monkeybrain Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...