Guider

Lizard genom åren

lördag 7 juli, kl 12:48 av 8 kommentarer

Det har ju diskuterats en hel del om Lizards utseende i nya Spider-Man-filmen, så jag tänkte att det vore intressant att se hur Lizard sett ut under sin snart 50-åriga livstid. Tittar man på de olika versionerna under åren så ser det ut att vara Todd McFarlanes version av Lizard som lever kvar än idag. Av nostalgiska skäl så gillar jag 80-talets Lizard med det distinkta avlånga ödlehuvudet, men rent visuellt så tycker jag som jag nämnde i recensionen av The Amazing Spider-Man att den bestialiska versionen är bäst.

Vilken föredrar du?

lizard_evolution

Kommentarer

 1. Rikard says:

  Snygg genomgång. Jag som inte läst någon serie med Lizard hade föredragit 80-talsversionen.

 2. Thomas Fels says:

  1969, 1984 och 2012 gillar jag bäst.

 3. Jonas D says:

  Hmm, 1977 och 1984 är klassiker i min bok, men det får nog bli 2011.

 4. Lars Krantz says:

  1969 och 1977 så snygga ut men jag tänker nog mest på den sharmiga tecknarstilen egentligen. 2011 är nog ändå bäst (beast).

 5. Lars says:

  Jag gillar hur Ditko tecknade honom, men även McFarlanes version var bra. Lite överdrivet i de senaste versionerna. Med det sagt, så tycker jag ändå att filmversionen funkade bra.

 6. Marcus says:

  Todd McFarlanes version lätt. För mig är det avslutningen av spider-mans guldålder (och även så Todds).

 7. Tengil says:

  Det är ju Lizard anno 1969-1984 man har vuxit upp med men jag måste säga att av dessa bilder är det 2011 som skrämmer mig mest. Jag hade gärna sett 2011-års Lizard med energin från 2012.

 8. Jimmy w says:

  Jag föredrar 60-80talet. Macfarlane kändes skitcool på 90-talet när hans serier publicerades i Sverige men nu kan jag knappt titta på hans sidor. Filmödlan fungerade väldigt bra. Jag gillade speciellt detaljen med att högerhanden (som connors normalt saknar) hade fyra fingrar.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...