Nyheter och tips

3 * Brubaker & Phillips

måndag 3 september, kl 21:28 av 3 kommentarer

Ed Brubaker blev framröstad till bästa manusförfattare av er läsare. Brubaker är en av de manusförfattare jag håller högst tillsammans med Brian Wood och Jason Aaron. Om Brubaker har en parhäst till tecknare så är det definitivt Sean Phillips. Du som tycker att deras samarbeten är toppen har en hel del att se fram emot det närmaste dryga halvåret, i synnerhet om du även gillar inbundna volymer.

incognito_the_classified_editionIncognito: The Classified Edition släpps om ett par veckor och samlar Incognito och Incognito: Bad Influences  i vad som förhoppningsvis är ett finfint inbundet album. Shazam gillar verkligen Incognito. Från Anders recension av andra arcen ”Incognito kombinerar mycket förtjänstfullt de två huvudstråken i Brubakers författarskap, pulpdoftande superhjältehistorier och noiranstrukna kriminalserier. Genom styrkan i de olika genrer han hämtar inspiration ifrån, hans egen osvikliga känsla för karaktärsskildringar och Sean Phillipps nedtonade teckningar skapas ren magi.” Från Ferdinands recension av första numret ”Det stora med Incognito är den otroligt personliga och nära berättelsen som Brubaker målar upp. Huvudrollsinnehavaren Zack Overkills frustration över sitt nya mundana liv som människa utan superkrafter går nästan att ta på. I kombination med Phillips fullständigt rakbladsvassa illustrationer kan det inte bli annat än en hit.”

criminaldeluxecover2Criminal: The Deluxe Edition, Volume 2 släpps i mitten av oktober och samlar arcsen Bad Night, The Sinners och The Last of the Innocents. Jag om första Deluxe-samlingen ”Så vad finns då att säga om Criminal. En hel del. För det är en suverän kriminalserie. Criminal känns äkta, Brubaker lyckas få både karaktärer och miljöer att kännas just så. Det är dessutom spännande och man sugs in i historierna. Huvudpersonerna står ofta inför svåra val där utgången av de olika valen står rätt klar men ändå kastar de sig rakt in i det och man köper att de agerar så. För gemensamt för huvudpersonerna är att de som alla vill kontrollera utgången men till slut inte kan de inte kontrollera något utan dinglar som marionetter.” Henrik om The Last of the Innocents #1 ”Brubaker har givit en röst åt huvudpersonen Riley som känns på pricken, full av knappt maskerad livsleda, tyst desperation och en inre monolog fylld av slagfärdigheter han aldrig riktigt vågar säga. Vi släpps dessutom rakt ned i Rileys liv utan att sakernas tillstånd förklaras särskilt ingående… Brubaker berättar en komplex och mångbottnad historia med sin kanske mest intressanta huvudperson hittills, vilket inte vill säga lite.”

The Sleeper Omnibus släpps i mars 2013 och är på maffiga 720 sidor. Sleeper har vi inte recenserat, antagligen eftersom den gavs ut ett antal år innan Shazam startade. Sleeper handlar om undercoveragenten Holden Carver som infiltrerat ett mäktigt brottssyndikat. Han leker även en katt- och råtta lek med Tao, manipulationens mästare. Allt leder till att Carvers enda kontakt, spionmästaren John Lynch blir skjuten och hamnar i koma. Tao erbjuder nu Carver att gå med i hans organisation, på riktigt den här gången. Jag är alltid svag för en riktigt fet samling och är Sleeper bara i närheten av att vara lika bra som Incognito och framförallt Criminal så kan ett köp knappast bli mer givet trots den maffiga prislappen på 75 $.

Kommentarer

  1. Anders L says:

    Jag har köpt Sleeper i lösnummer i olika omgångar och kan intyga att den kommer vara värd pengarna. Här börjar Brubaker och Phillips sitt samarbete som är stenhårt och engagerande med omedelbar verkan. Vissa teman har de sedan återkommit till ur olika vinklingar. Incognito är den som ligger närmast med sina dubbel- och trippelagenter insyltade i intriger som de inte kan ta sig ur.

  2. Henrik O says:

    Jag följde Sleeper när den kom ut och den var då min klara favoritserie, den jag såg fram emot vid varje besök på seriebutiken. Tycker den fortfarande har en rå nerv som inte Incognito riktigt lyckades matcha (men som dock finns i mycket av Criminal).

  3. Henke says:

    Har läst alla Criminalserier och älskar dem. I somras läste jag också Sleeper och Incognito, som visserligen var bra, men inte alls höll samma standard. De kändes aldrig lika angelägna och spännande. Karaktärerna i Criminal har alltid något speciellt och Brubaker är som bäst när får berätta korta, täta thrillers. Pågående Fatale håller inte heller samma kvalitet som Criminal, men är väl värd att läsas. Den ska tydligen också vara Brubaker och Phillips största hit hittills.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...