Nyheter och tips

NYCC: Kosmisk Marvel

söndag 14 oktober, kl 15:10 av 6 kommentarer

GuardiansOfTheGalaxy_1_CoverUnder New York Comic Con, som pågår för fullt nu i helgen, släppte Marvel nyheten om nya volymer av Guardians of The Galaxy och Nova. I februari 2013 levererar Brian Michael Bendis (Daredevil, Avengers, Ultimate Spider-Man) och Steve McNiven (Civil War, Old Man Logan) Guardians of The Galaxy #1 tätt följd av Nova #1 av radarparet Jeph Loeb/Ed McGuiness (Red Hulk, Avengers X-Sanction)

Nya GOTG innehåller, av omslaget att döma, Starlord (utan sin karaktäristiska hjälm), Gamora (i en mindre utmanande outfit), Drax, Groot, Rocket Raccoon samt någon i en Iron Man-liknande rustning. Eftersom Marvel tidigare i år flaggat för GOTG:s egna film 2014 är det ingen surprise att vi nu också får deras äventyr i serieform.

Nya Nova är inte Richard Rider som vi vant oss vid utan Sam Alexander som spelade en avgörande roll i nyligen avslutade eventet Avengers Vs. X-Men.

Nova_1_CoverNova_2_CoverPersonligen är jag en sucker när det gäller kosmisk Marvel och fram för allt då Abnett och Lannings period med bägge dessa titlar samt Annihilation, War of Kings och Thanos Imperative. Där blandas djupa karaktärer med fartfylld action och intelligent handling i en symfoni där alla Marvels gamla och nya rymdalster fick en plats i rampljuset.

Bendis är bra på karaktärer men virrar ofta bort sig när det gäller att slutföra sina projekt. Loeb å andra sidan är bra på fantastiskt nonsens men inte lika bra på djuplodade personporträtt. Hans senaste Avengers X-Sanction var en stor bisvikelse för mig där fyra nummer hade räckt till ett eftersom det mesta handlade om att få visa coola actionscener med Cable Vs. Avengers. Snyggt förpackad smörja helt enkelt.

Nu återstår att se vad dessa herrar kan bidra med när det gäller våra kosmiska hjältar. Själv tänker jag hoppa på tåget eftersom jag älskar kosmisk Marvel.

Kommentarer

 1. obin says:

  Enligt NYCC ska Iron Man vara med i GotG så det är himself i den ”Iron Man-liknande dräkten” på bilden. Jag vet inte vad jag tycker om detta… Abnetts team var ju perfekt så varför ändra något som inte behöver ändras på?

 2. Thomas Fels says:

  Håller med Obin! Abnetts team var perfekt! Men det blir nog att kolla in detta. Tror att en sådan serie, med en kortare historia bakom sig, kan passa Bendis bättre än t ex Avengers.

 3. Andreas says:

  Saknar Mantis och Moondragon. Gillar inte om de stoppat in Gamora i en overall. Hon är ju trots allt ”The most dangerous woman in the universe”.

 4. Jonas says:

  Länge sedan jag kände mig peppad på något som Marvel tar sig för, men det här kan nog bli riktigt bra. Ska bli intressant att se om de kan leverera riktigt lika bra grejer som Abnett och Lanning gjorde.

 5. Blubbis says:

  Jag blir alldeles deprimerad, jag började läsa marvel igen efter tio år p g a ett inlägg på den här bloggen om guardians of the galaxy. Blev fast precis innan Thanos imperative och nu får vi den här skiten?

  Föt att uttrycka sig diplomatiskt så kan man säga att jag har blivit desillusionerad. Vi får hoppas att båda floppar fort som fan så vi får tillbaka våran vanliga GoG och Nova igen.

 6. Jean says:

  Shiver me timbers, them’s some great inaromftion.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...