Nyheter och tips

The Private Eye

torsdag 21 mars, kl 15:21 av 0 kommentarer

tpeye_0Som en direkt fortsättning på Jonas inlägg om webserier nedan så nåddes jag idag av nyheten att Bryan K. Vaughn och Marcos Martin lanserat satsningen The Panel Syndicate. Där kommer skaparna att leverera digitala serier som folk kan betala valfritt belopp för att få ladda ner. Metoden har jag tidigare främst stött på i musiksammanhang då grupper som Nine Inch Nails och Radiohead släppt skivor gratis men med väl tilltagna och prissatta specialutgåvor i fysisk form som komplement. 

Först ut på TPS är The Private Eye, som upphovsmännen beskriver som ”a serialized sci-fi detective story for mature readers”.  Totalt tio nummer är planerade under förutsättning att folk betalar mer än en cent per nedladdning kan man anta. Pengarna går direkt till skaparna så det hela kan även liknas vid en Kick Startersatsning med omedelbar utdelning för investerarna.

I likhet med Jonas är jag inte den som gärna läser serier digitalt, även om det ska erkännas att jag av nödtvång nyligen köpte min första tidning från Comixology efter ett drygt år av högst sporadisk nedladdning av ett och annat gratisnummer. Men Vaughns och Martins serie har en tillräckligt intressant premiss för att jag börjar luta åt köphållet. Vad tror ni, kan detta vara vägen att gå för skapare och läsare som tröttnat på styvmoderlig behandling av serieförlag med multinationella bolag i ryggen?

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...