Recensioner

New Avengers NOW! #1-3

lördag 30 mars, kl 20:35 av 1 kommentar

NEWAVN2013001_DC11Det är redan dags för tredje volymen av New Avengers #1, de två första av skaparen Brian Michael Bendis och den senaste av Jonathan Hickman, men egentligen är det här en Illuminati-bok och ingenting annat.

Illuminati – Marvels hjärntrust av hjältar som styr världen i hemlighet – skapades också av Bendis och var en viktig del av hans Avengers-era. Från Civil War till Secret Invasion bidrog de till mycket hysch-hysch och var bland annat ansvariga för att skicka iväg Hulk i rymden. Hans återkomst (World War Hulk) och Skrull-invasionen bidrog till deras slut. Nu är de tillbaka, sammankallade av mannen som varnade för att deras agerande var präglat av hybris och skulle så split mellan dem: Black Panther.

Hickman är mästare när det gäller att slå på stortrumman och han gör det långsamt och välplanerat i ett stort crescendo som till exempel i hans tidigare sejour med Fantastic Four. I Fantastic Four 607-608 introducerades Black Panther som kung över Wakandas döda hjältar i Necropolis och han fick även höra en profetia om Wakandas undergång och något ännu hemskare som skulle följa på det. Han fick även veta att Reed Richards, Fantastic Fours ledare, skulle stå vid hans sida.

Wakanda förstördes mycket riktigt av Namor, som påverkad av Phoenix-kraften i Avengers Vs. X-Men inte kan ha ansetts vara fullt tillräknelig, Black Panther annullerade även bittert sitt äktenskap med vädermutanten Storm. Dessutom råkar han i New Avengers #1 ut för en minst sagt overklig och brutal upplevelse som gör att han mot sin magkänsla känner sig tvungen att sammanföra dem han svurit att aldrig tillhöra.

Dagens upplaga av Illuminati består av grundarna Reed Richards (Mr Fantastic), Tony Stark (Iron Man) Doctor Strange, Namor och Black Bolt. Nya medlemmar är nye ledaren Black Panther och Captain America. Den nyligen avlidne Professor X – till följd av händelser i Avengers Vs. X-Men – ersätts av den blåpälsade mutanten Beast.

Hotet mot vår värld och vårt universum är akut (Åtta timmar. Brrr) och som tidigare erfarenheter med Illuminati visar är det viktigt att alla har samma tanke om vilka ändamål som helgar medlen, vilket Captain America snöpligt får erfara. Hickman hanterar alla dessa högdjur inom Marvels universum med sedvanlig fingertoppkänsla. En höjdare är det oundvikliga mötet mellan de bittra fienderna Black Panther och Namor som är minst sagt frostigt.

detail

Skottie Young variant

Närvaron av Black Panther/Reed Richards/Black Bolt i händerna på Hickman/Steve Epting gör att den här tidningen både ser ut och känns som en naturlig fortsättning på Fantastic Four vilket kommer att glädja fans till Hickmans tidigare epos med vår fantastiska kvartett. De som vill ha actionspäckad popcorn-matiné får se sig om någon annanstans. Det här är rynkade pannor, domedagsprofetior och Oändlighetens handske  i händerna på magikern Hickman. Tillsammans med Fractions Hawkeye och Waids Daredevil är den här titeln på väg att ta plats i Marvel Comics finrum. Fortsättning följer!

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Steve Epting
Tusch: Rick Magyar
Färgläggning: Frank D'Armata
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 5/5

Kommentarer

  1. […] när Illuminati desperat använde handsken för att stoppa en kollision med en alternativ jord i New Avengers #3. Den sjätte stenen som representerar tiden försvann och Thanos skickar nu ut Black Order för att […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...