Recensioner

Infinity del 2 & 3 – Avengers #18 & New Avengers #9

torsdag 21 november, kl 21:44 av 0 kommentarer

3252910-18aDe sista överlevande generalerna från Skrull-imperiet under ledning av Kl’rt (mer känd som Super-Skrull) ansluter sig till det intergalaktiska krigsrådet. Detta råd representeras sedan tidigare av Gladiator (Shi’ar) J-son (Spartax), Supreme Intelligence (Kree), Annihilius (negativa zonen) samt drottningen av Brood och dök upp första gången i Guardians of The Galaxy #1. The Builders attack på vårt universum gör situationen ytterst allvarlig med massiva förluster för alla allierade och tillsammans med Avengers beslutar man sig för ett fullskaligt motangrepp. Föga anar de att de går rakt i en fälla.

På jorden försvarar sig Illuminati mot Thanos Black Order och deras arméer. Trots Wakandas seger över Black Dwarf grumlas bägaren av oheliga allianser, förräderi och infiltration. Black Bolt samlar Illuminati och Thanos rymdskepp svävar hotfullt över Inhumans Attilan.

Infinity har bara börjat men redan känns det som om man tryggt kan luta sig tillbaka och låta sig uppslukas av Jonathan Hickmans spännande berättelse. Konceptet med krig på flera fronter och skelett i garderoben bidrar till en gnagande känsla av oro och allvar som tydligt genomsyrar hela eventet. Det är inte precis en vals i parken för våra samlade hjältar.

3270736-09Leinil Yus penna och Gerry Alanguilans tusch funkar utmärkt i Avengers #18 men klarast på himlen lyser ändå Mike Deodato i New Avengers #9. Tillsammans med Frank Martins perfekta färger bidrar de starkt till att man verkligen är sugen på att sätta tänderna i den här tidningen månad efter månad.

P.S. Eftersom Thanos är en av huvudpersonerna i dramat behöver man inte vara raketforskare för att fatta att han är ute efter sin dyrbara handske Infinity Gauntlet. Med hjälp av den och de sex olika stenarna som appliceras i den får bäraren gudalika krafter eftersom varje sten representerar var sin del av vårt universum – tid, rymd, kraft, själ, kraft och verklighet. Dock funkar stenarnas krafter bara i sitt eget universum.

1060787-council

Tre alternativa Reed Richards med var sin Infinity Gauntlet från Fantastic Four #570

Tyvärr förstördes fem av stenarna från vårt universum när Illuminati desperat använde handsken för att stoppa en kollision med en alternativ jord i New Avengers #3. Den sjätte stenen som representerar tiden försvann och Thanos skickar nu ut Black Order för att återfinna den.

Hickman har tidigare använt detta verktyg i Fantastic Four där tre olika handskar bars av tre alternativa varianter av Reed Richards. Hickman är en mästare på att fånga upp trådar från sitt eget skrivande och jag skulle inte bli förvånad om det helt plötsligt dyker upp en ny handskbeklädd Reed på banan.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Leinil Francis Yu/Mike Deodato
Tusch: Gerry Alanguilan (Avengers)
Färgläggning: Sunny Gho/Frank Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...