Recensioner

Uncanny Avengers #1-4

söndag 31 mars, kl 00:09 av 2 kommentarer

Uncanny_Avengers_Vol_1_1När Marvel Comics lanserade sin nya giv efter Avengers Vs. X-Men– Marvel NOW! – gjorde man det med att ge ut nya volymer av gamla beprövade kort men också mycket nytt. Den första titeln, som också presenterades som det nya flaggskeppet, var Uncanny Avengers.

Titeln Uncanny anspelar förstås på Uncanny X-Men för att vi ska förstå att det här är en fusion av Avengers och mutanter och en ny era med hjältar – mutanter och ickemutanter – sida vid sida. Efter Cyclops fiasko som Phoenix-boostad supermutant, som slutade med mentorn Professor X:s död för hans egen hand, beslutar sig Captain America för att tiden är inne. Cap kontaktar Cyclops bror Alex – bättre känd som Havok – och erbjuder honom att leda ett eget Avengers-team som ska bestå av både mutanter och ickemutanter.Den första rostern består förutom Cap och Havok av mutanterna Rogue, Scarlet Witch och Wolverine samt åskguden Thor. Någon som definitivt vill sätta käppar i hjulet för Caps nya Peace and Love-paket är hans ärkefiende Red Skull.

Uncanny_Avengers_Vol_1_3-230x350Marvel visade klart och tydligt att de menade allvar med den här titeln när man gav den till Rick Remender och John Cassaday. Remender gjorde sig ett namn med sin upplaga av Uncanny X-Force som även gav honom uppdrag som skribent för både Venom och Secret Avengers och nu även Marvel NOW!-titeln Captain America med John Romita Jr. Cassaday blev stjärna som tecknare till Buffy-skaparen Josh Whedons Astonishing X-Men som räknas som en av de bästa X-men-titlarna alla kategorier.

Med tanke på hur många nya och nygamla titlar Marvel pumpat ut sedan Marvel NOW! började i oktober 2012 så kände jag att det här inte var något för mig. Två Avengers-titlar med Jonathan Hickman, Kieron Gillens Young Avengers, två Fantastic Four-titlar av Matt Fraction, Red She-Hulk och Mark Waids Indestructible Hulk, Nova och Guardians of The Galaxay OCH Hawkeye!!! Nä! Nu får det räcka Andreas, tänkte jag. När första numret av Uncanny Avengers av en slump råkade hamna i min prenumerationshög tackade jag därför vänligt nej och lämnade tillbaka den. Under ett besök i den fantastiska Fantask-butiken i Köpenhamn stod den där i tidningsstället och pockade på min uppmärksamhet igen och som inbiten Marvelit kunde jag inte låta bli. Okej! Du får en chans.

AUG120553

Skottie Young variant

Efter att nu läst första arcen bestående av Uncanny Avengers #1-4 måste jag dock erkänna att man bör följa sin magkänsla. Trots Remenders väloljade action och teamkänsla samt Cassadays välvässade penna griper det aldrig tag i mig. Historien med Red Skull som vänder världen mot våra hjältar har jag  läst tusentals gånger tidigare och det här känns mer som avsnitt 100 i en gammal bortglömd Avengers-titel istället för Marvels nya flaggskepp. Remender gör ett bra arbete med de olika karaktärerna men det slutar med att han bara skrapar på ytan. Man vill ha mer.

Nej Uncanny Avengers. Jag är ledsen. Du får ligga kvar på hyllan nästa gång. Eller…? Hade det inte varit för de sista två sidorna i #4 så hade svaret varit definitivt nej. Men dessa två sidor är mer intressanta och lovande än hela första arcen. Ni som vill läsa den här serien ändå kan därför med lätthet börja med #5. Fortsättningen ser lovande ut.

Manus: Rick Remender
Illustration: John Cassaday
Färgläggning: Laura Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. Anders L says:

    Med tanke på Rick Remenders ”Frankencastle” kände jag mig inte så lockad av detta trots John Cassadays tjusiga teckningar. Texten ger vid handen att min bedömning var riktig. Men ändå, det är något med omslagsuppläggens dynamik som får läsnerverna att börja hojta. Hoppas på bokrea…

  2. […] första fyra numren av Uncanny Avengers som jag tidigare recenserat var en besvikelse. Min förhoppning var att det här skulle bli en tidning som blandade det bästa […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...