I fokus

Carmine Infantino 24 maj 1925 – 4 april 2013

fredag 5 april, kl 12:09 av 0 kommentarer

Infantinoflash123
Det har varit en tung vecka för oss som gillar serier och fantastisk litteratur. Flera dödsfall och nyheten att Iain Banks har obotlig cancer har fått den segdragna vintern att kännas ännu kallare. För Shazamgänget slår möjligen frånfället av en av silverålderns främsta hårdast. Infantino hade en av de där overkligt långa karriärerna inom seriebranschen (från 40-talet till pensionen på 90-talet) och hans inverkan på främst DCs utgivning och figurer är svår att överblicka. Läs mer om den här. När jag själv tänker tillbaka på vad Infantino gjort susar det i huvudet av klassiska omslag som det till höger och fantastiska figurer som Black Canary och Deadman. Av allt att döma levde Infantino ett rikt liv och nådde ut till många med det han skapade. Vem kan begära mer? 87 år är en aktningsvärd ålder men likväl är det sorgligt att säga farväl till en av de stora. Vila i frid Carmine Infantino och tack för allt!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...