Nyheter och tips

SDCC13

måndag 22 juli, kl 22:48 av 1 kommentar

hinterkind-Francesco-Trifogli-ian-edginton-vertigoSan Diego Comic-Con avslutades i helgen och i vanlig ordning valde förlagen att släppa en hel del nyheter i samband med mässan. När jag skummar igenom dem så slås jag av hur få nyheter som känns intressanta. Marvel kommer t.ex. att ge ut Wolverine: Origin II av Kieron Gillen och Adam Kubert och efter Uncanny och Astonishing så kommer Amazing X-Men av Jason Aaron och Ed McGuinness. Min favvotitel bland Marvels fantasifulla och nyskapande titlar är Rick Remender och Steve McNivens Uncanny Avengers: Cataclysm: The Ultimates Last Stand. Jag hoppas för Andreas och er andra inbitna Marvel-läsares skull att serierna iaf är bra och återvinning ligger i tiden, skapa och släng får andra ägna sig åt.

DC kommer att lansera flera digital firsts framöver i form av Teen Titans Go, The Vampire Diaries, Beware the Batman, Batman Beyond Universe och så min favorit som inte verkar vara ett skämt, Scooby-Doo meets Batman and Robin. Warner f´låt DC ser givetvis synergieffekter i att slå ihop två lönsamma franschises. Jag menar 1+1 blir väl 2 lr? Lite roligare är att det verkar finnas liv i Vertigo. Intressantast tycker jag att en postapokalyptisk (surprise!) serie verkar vara, Hinterkind av Ian Edginton och Franscesco Trifogli verkar vara. Något som kallas The Blight (inte eländet som tråkigt nog breder ut sig i rostbältets städer) har nästan raderat ut mänskligheten och moder Jord tar tillbaka det som är hennes samtidigt som varelser som hört hemma i myter och legender återvände lagom sura. Huvudpersonen Proper Mondays farfar försvinner och hon måste lämna sin Central Park-by för att ge sig ut i vildmarken efter honom. Andra titlar är Dead Boy Detectives och av brittiske författren Toby Litt och det är tydligen karaktärer från The Sandman som ges en egen ongoing samt erotiska thrillern The Discipline av Peter Milligan.

IDW släpper Mike Mignola’s Hellboy Artist’s Edition som lär tilltala fans av Mignola och som dessutom har dollares som bränner i fickan. Dessutom blir det mer av kombon Darwyn Cooke och Richard Parker i form av Slayground. Robert Kirkmans Skybound kommer att ge ut Dead Body Road en modern västern/noir av Justin Jordan och Matteo Scalera samt Manifest Destiny, ett historiskt äventyr som blir en ongoing.

Det var typ det. För mer info och länkar till nyheterna jag nämnt så kolla in Robot 6 sammanfattning. Jag glömde medvetet nyheten att Zach Snyder ska regissera en film som innehåller både Stålis och Läderlappen. Spontant känns oddsen rätt låga att den kommer att suga riktigt hårt jämfört med The Dark Knight Rises, denna magnifika film.

Kommentarer

 1. Andreas Mars says:

  Bra sammanfattning! 🙂
  Förutom det du listat är jag pepp på Joss Whedons uppföljare till förra årets blockbuster Avengers: Avengers: Age of Ultron. Filmen kommer 2015 och har inget att göra med Marvels nyligen avslutade event med samma titel. Whedon avslöjade också att Ultrons skapare Hank Pym inte finns med i manus. Superroboten med kraftigt Oedipus-komplex utan sin pappa? Meh!
  Monkeybrain som publicerar Eisner-vinnaren Bandette släppte fem nya digitala serier.
  Dynamite Entertainment ger ut en säsong fem i serieform av NBC’s Heroes.
  Håller med om att SDCC bjöd på förvånansvärt få överraskningar. Ge mig Marvelman som ni lovat!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...