Nyheter och tips

Allan Kämpe

tisdag 10 september, kl 21:58 av 2 kommentarer

allankampeJag har de senaste åren börjat köpa och även läsa (men mest köpa) en massa klassikerutgåvor som The Phantom, Prince Valiant, Mickey Mouse, Donald Duck, Captain Easy och Flash Gordon. De gör sig fint i seriehyllan och är omsorgsfullt formgivna både till tryck och bindning. Dessutom informativa texter. I Sverige finns inte motsvarande utgivning riktigt. Visst har Bamse- och Fantomenårgångar samlats och Barna Hedenhös ges ut av Nisses Böcker och Kartago har satsat på Jan Lööfs samlade verk. Men lyxiga utgåvor med fina återgivningar av svenska serieklassiker saknar jag. Det finns framförallt en serie, som jag är ärlighetens namn inte läst, som jag verkligen vill se utgiven, Allan Kämpe. Serien skapades och tecknades Eugen Semitjov 1942-1957 innan Semitjov blev vetenskapsjournalist. Allan Kämpe är en svensk äventyrsserie och synnerligen vältecknad som verkligen hade gjort sig förtjänt av snygg utgåva. Toksnygga rymdfarkoster och lite världsräddande känns som en klockren kombo. Förutom samlingsalbumet från 70-talet verkar serierna rätt svåra och dessutom väldigt dyra att komma över så även det är skäl till en återutgivning. Spana in ett gäng snygga omslag och få mer info om serien här. På Serieforum finns en tråd dedikerad åt Allan Kämpe och det verkar finnas planer på att ge ut både de klassiska serierna och en ny version, dock har tråden varit igång några år men förhoppningsvis blir det något av en utgivning framöver. Nyligen dök det även upp en kort film med Eugen Semitjov på YouTube. Eventuell pepp 😉

Kommentarer

  1. Hej,.

    Jag har 70år gamla original strip av ”Allan Kämpe” till salu och dom är i enastående fint skick för att vara så gamla!!! Hör av Er om Ni är intresserade!!!

    Bästa Hälsningar / J.E. Semitjov

  2. Lars O. says:

    Hej, jag är mycket intresserad av att köpa några original! Hör av dig till mig för tid och plats för granskning och köp! Hälsningar Lars Ohlson

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...