Recensioner

Infinity del 5 & 6 – Avengers #19 & New Avengers #10

torsdag 21 november, kl 21:46 av 0 kommentarer

3301966-19aUnder sin första batalj och nederlag mot The Builders skingrades Världens mäktigaste hjältar. Åtta Avengers under ledning av Captain Marvel togs till fånga. Under förhöret med henne är det tydligt att The Builders är fascinerade över förekomsten av hädiska element och varelser inom Avengers led som våra hjältar inte borde ha till sitt förfogande. De undrar: vad är det som gör människorna så speciella?

Samtidigt slickar resten av Avengers tillsammans med de allierade styrkorna såren vid Behemoths ringvärld som har förvandlats till en gigantisk flyktingförläggning. Medan intergalaktiska rådet går igenom sina strategier beslutar sig kung J’son av Spartax för att kohandla med fienden för egen räkning vilket får katastrofala följder.

Omtumlade av Black Bolts avslöjande om varför Thanos har kommit till jorden ger sig Illuminati ut för att finna en av Inhumans försvunna stammar. Black Bolt stannar kvar i Attilan, redo för strid mot Thanos.

3316874-10Det är lätt att avfärda Infinity som ytterligare bara ett event i raden av många men med Jonathan Hickman vid rodret på tre olika titlar bevaras tonen, tempot och känslan på ett övertygande sätt och gör det hela mycket läsvärt. Om du läser Infinity men hoppar över Avengers och New Avengers missar du mer än vad du tror eftersom dessa titlar är mycket viktigare för handlingen än vad de saluförs som.

Som vanligt håller bildarbetet en så hög klass som man kan förvänta sig av herrarna Leinil Yu och Mike Deodato även om slutprodukten emellanåt blir lite hafsig. Deodato bjuder dock på ett oförglömligt iskallt möte mellan kungarna av Atlantis respektive Wakanda när de bägge ger varandra onda ögat samt att hans variant av Beast i sin nya monstruösa form är underbar att beskåda.

tumblr_mtes1894NF1s5k9amo1_500

Hickman är mycket bra på att pricka in Marvels olika karaktärers personligheter och det är en fröjd att äntligen få se honom sätta tänderna i den ondskefulle Thanos på samma sätt som han gjorde när han gav oss den bästa Doctor Doom vi haft på åratal i Fantastic Four.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Leinil Francis Yu/Mike Deodato
Tusch: Gerry Alanguilan (Avengers)
Färgläggning: Sunny Gho/Frank Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...