Allmänt /Recensioner

Infinity del 7 & 8 – Infinity #3 & Avengers #20

torsdag 21 november, kl 21:46 av 0 kommentarer

3316872-03aEfter att de allierade lidit ytterligare ett blodigt nederlag erbjuder The Builders fred mot total kapitulation. Kree och Spartax tar erbjudandet medan övriga parter beslutar sig för att fortsätta kampen.

Med en sista kraftansträngning och listig krigsfint av Captain America lyckas man vingklippa The Builders och samtidigt befria de tillfångatagna Avengers. Dock är oddsen för seger så små att Captain America fattar det enda rätta beslut – kapitulation.

En segerviss Thanos landsätter sina trupper i Inhumans kungliga huvudstad efter att tidsfristen löpt ut bara för att upptäcka att Black Bolt och Maximus har grundlurat honom.

3331093-20aHalvvägs in i Infinity och Black Bolt har antingen fattat ett ödesdigert beslut eller startat en ny era för sina undersåtar Inhumans. Galne Maximus ledsagar stadens invånare till Inhumans gåtfulla portal Eldrac, som har den trevliga funktionen att var och en som där inträder hamnar där hen bör vara. Denna mystiska stargate skapades av Jonathan Hickman under hans sejour med Fantastic Four och det är mycket spännande att följa hur han fortsätter att utveckla Inhumans egna universum med bland annat okända raser av Inhumans och maktspelet bakom tronen i sann Lee/Kirby-anda.

Förutom dramatiken i Attilan är jag också djupt imponerad av hur bra Hickman använder sig av Captain America ända sedan han tog över skrivandet av Avengers. Cap är här den självklare och obestridlige ledaren och när hela vår galax störtar mot undergången är det han som har tungan på vågen. Lik en Julius Caesar är han rätt man på rätt plats.

3317156-03fNattsvart mörker och nederlag och ett helt folks hjältemodiga offer. Hickman och co:s magnumopus är bombastiskt och finurligt på samma gång och det känns verkligen som om tärningen nu är kastad och Thanos samt The Builders har gapat efter för mycket.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Dustin Weaver/Jerome Opeña/Leinil Francis Yu
Tusch: Gerry Alanguilan (Avengers)
Färgläggning: Justin Ponsor & David Curiel
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...