Nyheter och tips

Tips på hårda julklappar

torsdag 5 december, kl 11:19 av 0 kommentarer

Julen står för dörren och alla barnens ögon tindrar av förväntan. Högen av julklappar under granen växer högre och högre ju närmare Kalle Anka vi kommer och mjuka klappar från farmor ratas i klämjakten medan man glupskt skramlar med det man förmodar är Anakins Starfighter från LEGO.

Det serieälskade barnet i mig har fortfarande inte övergett hoppet om att ens religiösa serietörstande ska tas på allvar och det har blivit bättre med åren. Familjens insikt att en Marvel Essential istället för handgjorda yllestrumpor borgar för husfriden och dessutom min eviga tacksamhet och vördnad i ett helt år ger också mig hopp om en fröjdefull serie-jul. Därför kommer här lite tips på härligt hårda julklappar att lägga till på önskelistan.

chew-smorgasbord-edition-volume-1-hc

Chew Smorgasbord Edition Vol.1

Image Comics: Två tjocka volymer med garanterat trikåfritt innehåll. Att de däremot handlar om kannibalism och levande döda är i det här fallet inget nedsättande. Chew Smorgasbord Edition Vol.1 innehåller #1-20 av John Layman och Rob Guillorys mästerverk och är en perfekt present till mig själv eller någon annan stackare som missat denna moderna kulinariska delikatess. Vad jag däremot inte missat är Tim Seeley och Mike Nortons underbara lantliga skräckis Revival. Efter att ha läst och recenserat första traiden måste jag verkligen rekommendera Revival Deluxe Collection Vol.1 som samlar #1-11 av ytterligare en höjdarserie från Image.

HAR_HC_001_COVER

Harbinger Deluxe Edition Vol.1

Valiant Entertainment: Detta förlags nysatsning på gamla superhjälte-titlar från 1990-talet är perfekt för dig som längtar efter ett nytt fräscht super-universum fritt från tyngande kontinuitets-bagage. Hoppa snabbt på tåget med X-O Manowar Deluxe Vol.1 (samlar #1-14) och Harbinger Deluxe Edition Vol.1 (samlar #0-14) för att komma ifatt. Om du verkligen undrar varför du skulle behöva gå ner dig i ännu ett superhjälteträsk kan jag bara rekommendera Rikards fina recensioner av X-O Manowar samt Harbinger. Du kommer inte att ångra dig.

omni_ff01_var_b

Fantastic Four Omnibus Vol.1 (Variant Edition)

Marvel Comics: Alla älskare av Fantastic Four har extra stora möjligheter att få en riktigt god jul i år. Inte mindre än fyra feta volymer som sträcker sig från början av 1960-talet till idag med Marvel’s First Family har dykt upp under året. Stan Lee och Jack Kirbys bästa samarbete kommer ut i nytryck med Fantastic Four Omnibus Vol.1-2. Hela 60 goa serier från seriens start samt extramaterial i supertjock lyxförpackning. Om det är någon superhjältesamling man ska äga så är det denna.

fantastic_four_by_john_byrne_omnibus_volume_2-23675120-3233622053-frntl

Fantastic Four by John Byrne Omnibus Vol.2

Ett stort fan av Lee/Kirbys skapelse och som också gav sitt yttersta för att ta tillbaka serien till den periodens glansdagar är John Byrne. Hans senaste Fantastic Four by John Byrne Vol.2 Omnibus innehåller andra halvan av hans sejour med tidningen och är en av 1980-talets många höjdpunkter när det gäller bra superhjälteserier. Jonathan Hickman förvaltar arvet mycket väl i Fantastic Four by Hickman Omnibus Vol.1 som samlar första delen av hans betydligt mörkare men samtidigt underbart kärleksfulla variant av min favorit-kvartett. Alla dessa volymer kan varmt rekommenderas.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...