Recensioner

Infinity del 11 – New Avengers #11

söndag 15 december, kl 18:51 av 0 kommentarer

3377647-11aFortsatt spoiler-varning utfärdas för er lyckliga som ännu inte läst denna del av eventet Infinity. Ni som inte bryr er om varken event, superhjältar eller till och med Marvel kan med andra ord lugnt läsa vidare. 🙂

Jag hävdar fortfarande att den här titeln borde heta New Illuminati eller bara Illuminati eftersom det handlar om Marvels superhemliga brödraskap som räddar oss från faror innan de sker eller faror som vi är lyckligt omedvetna om, ungefär som gamla hederliga Defenders brukade göra. Jag fattar att Marvel älskar att pumpa ut femtioelva Avengers-titlar prydda med ett stort A varje månad för att de säljer bättre så jag ska försöka släppa det. Nu…aaarrrgh!? Så ja. Nu är det borta!

Det som är fascinerande och lite komiskt med New Avengers är att trots att Illuminati är Marvels grädde på moset när det gäller vetenskap, avancerad teknologi och magi så är de helt hopplöst chanslösa när det gäller att skydda vårt universum från kollisioner med andra universum som är seriens ständigt gnagande tema ända från början. Visst, de har byggt en hel arsenal med bomber som var och en kan spränga en hel värld men hittils har de bara kunnat använda en eftersom de fått hjälp av andra utomstående krafter. De har haft mer problem i de egna leden med Namor och Black Panthers krig och Doctor Strange som infekterats med en hjärnparasit och nu har de bara åtta timmar på sig att stoppa ännu en kollision mellan vårt universum och ett annat. Återigen får de hjälp med sina bekymmer från ett oväntat håll.

Illuminati blir nämligen varse att de fruktade The Builders inte bara existerar i vår galax utan använder hela Multiversat som bas för sina operationer. Deras lösning på problemet med kolliderande universum är enkel: vid brytningspunkten möts alltid två versioner av vår jord och därför färdas de runt i Multiuniversum för att förinta alla dessa variationer på vår värld. Därigenom kommer fler galaxer att överleva. Nu har ju Avengers och deras kosmiska allierade besegrat vår variant av The Builders så frågan Illuminati får ställa sig är: Är dem redo att förinta sin värld och vad väntar dem på?

Thanos intar Wakanda på jakt efter sin son men hittar istället Illuminatis bombarsenal och deras fängelse där den gåtfulla Black Swan tillbringar sin tid. Thanos kluckar först förtjust över att människan också verkar besatt av döden men han lyfter inte ett finger för att befria Black Swan. Hennes outgrundliga krafter skrämmer till och med den galne titanen.

New Avengers är helt klart den bästa av Jonathan Hickmans Avengers-titlar med sin sköna blandning av Sci-Fi och mysticism. Återigen serverar Hickman en skön twist i handling, i det här fallet anledningen till att The Builders vill förstöra vår värld, och det måste kännas som ett slag i ansiktet för våra stackars hjälplösa hjältar. Om du ska läsa en Hickman-serie så välj denna men som vanligt rekommenderar jag att du läser allt han skriver för tillfället, vare sig det är Manhattan Projects eller East of West hos Image Comics eller hans tidigare sejour med Fantastic Four. Det är verkligen trevlig och spännande läsning!

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Mike Deodato
Färgläggning: Frank Martin
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...