Recensioner

Infinity del 9 & 10 – Infinity #4 & Avengers #21

söndag 15 december, kl 18:35 av 0 kommentarer

3361114-04aDe allierade styrkorna under Captain Americas ledning har kommit till vägs ände när det gäller kampen mot The Builders. Man går med på kapitulation och Cap skickar en fredsmäklare till Kreernas tronvärld Hala som ockuperas av fienden. Men sin vana trogen har vår sköldbärande Avenger ett ess i rockärmen. Fredsmäklaren är ingen mindre än åskguden Thor och han är knappast känd som en oskuldsfull fredsduva vilket The Builders blir smärtsamt upplysta om.

Trots att kriget nu går i rätt riktning för våra vänner bjuder The Builders på hårdnackat motstånd. Inte ens ett fullskaligt anfall från Annihilus läskiga insekter från Negativa zonen är en match för denna urgamla ras av utplånare och skapare. Avengers ända hopp är att Tamara Devoux vaknar upp ur sin koma och återigen axlar Captain Universe mantel.

För er som ännu inte börjat läsa Infinty men är sugna kommer nu en mild Spoiler-varning. Vi är nu halvvägs in i Jonathan Hickmans kosmiska såpopera och för att jag ska slippa slå knut på huvudet när det gäller recensionen av eventets nya skeenden och aktörer rekommenderar jag att du antingen tar ett djupt andetag och fortsätter läsa eller skaffar dig en inbunden utgåva så fort du kan, för Höge Farao! Du kommer inte bli besviken.

3377624-21aBlack Bolt, Inhumans kung, och hans galne bror Maximus har satt en djärv plan i verket. När Thanos anländer till Inhumans flygande stad Attilan är staden utrymd förutom hans majestät själv. Med sin fruktade röst krossar Black Bolt Attilan i småbitar och aktiverar samtidigt en bomb fylld med Terrigen-gas som sprider sig över hela världen. Just Terrigen är källan till alla Inhumans latenta krafter och alla människor med Inhuman-DNA som drabbas av gasen förvandlas därmed till Inhumans. Tanken är att skapa en ny gyllene tidsera där Inhumans finns mitt ibland oss. Frågan är bara om Black Bolt räknat med att den galen titanen Thanos skulle stryka med på kuppen. Aj aj, så fel man kan ha.

En av alla dem som drabbas av Terrigen-gasen är den person som Thanos kommit till vår jord för att förgöra. Hans egen son Thane, född av en Inhumanskvinna och bosatt i den gömda staden Orollan på Grönland, tillbringar sina dagar som helare men förvandlas nu till något som kommer att ge hans dödsälskande fader oväntad huvudvärk.

3361608-04eVi bjuds här på fortsatt rafflande läsning i Hickmans bombastiskt svulstiga event. Det ända jag saknar i den här episka berättelsen är humor och lite kärlek för att balansera alla stora skeenden och allvarliga miner men samtidigt är Hickmans historia så oerhört stark att jag köper allt av bara farten. Infinity är fortfarande ett event att räkna med och bjuder på många oförglömliga ögonblick. Dustin Weavers skildring av en förödmjukad Thor och Jerome Opeñas batalj mellan Black Bolt och Thanos är scener som är svåra att tvätta bort ur minnet.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Jerome Opeña & Dustin Weaver/Leinil Francis Yu
Tusch: Gerry Alanguilan (Avengers)
Färgläggning: Justin Ponsor/Sunny Gho
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...