Recensioner

Bouncer 6: Svarta änkan

onsdag 12 mars, kl 20:52 av 0 kommentarer

bouncer6Bouncer är nu framme vid sjätte delen och det blir inte mindre blodigt. Bouncer utspelar sig i en väldigt brutal Vilda Västern. I Svarta änkan söker  Bouncers fars stam upp honom för att se om han är värdig att utses till väktare över deras heliga marker. Samtidigt siktar den brutala Mrs Hartens på att köpa upp så mycket mark som möjligt för att få kontroll över den ack så viktiga vattentillgången i det väldigt torra området. Till sin hjälp har hon legoknekten Gallagher och hans mannar liksom Axe-Head (han har ett yxhuvud halvvägs in huvudet) och hans gäng. Oskyldiga kommer att komma i kläm och blod kommer att flyta.

Bouncer-serien har varit lite ojämn med del 3, Ormarnas rättvisa, som något av en höjdpunkt även om de två första delarna var väl så bra. Tyvärr är inte Svarta änkan så bra. Visst är Francois Boucqs teckningar fortsatt bra och färgläggningen är även den bra. Berättelsen i sig är i grunden rätt bra och det skulle kunnat bli bra men Jodorowsky lyckas sänka anrättningen. Det allra sämsta är att flera av personerna handlar väl ödesbundet, det är som att det inte i någon del kan påverka det som händer utan de rycker på axlarna och ger sig in i saker utan att ifrågasätta det. Det blir lite väl mycket av det i albumet och känns alltför ofta helt ologiskt. Dialogen är dessutom floskligare än någonsin och samtidigt väldigt högtravande. Jag tror att skulden till detta  framförallt ligger på Jodorowsky men även lite på översättningen. Sammantaget blir del 6 ointressant trots ett karaktärsgalleri som inte hade skämts för sig i Adelés extraordinära äventyr.

Manus: Alejandro Jodorowsky
Illustration: Francois Boucq
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...