Recensioner

Godzilla: The Half-Century War

torsdag 13 mars, kl 21:35 av 2 kommentarer

godzillaJames Stokoe är en av mina favorittecknare, hans Orc Stain var en på alla sätt väldigt lyckad serie och det starkaste intrycket var hans fantastiskt detaljrika teckningar och fantasifulla fantasyvärld. Tyvärr har Orc Stain gått på sparlåga med bara ett nytt nummer sedan samlingen kom för ett par år sedan. Stokoe har istället ägnat sig åt annat, framförallt åt Godzilla:The Half-Century War på IDW. Japanska jättemonstret Godzilla är en klassiker framförallt på film men det finns även serier med monstret. Jag har dock vare sig sett någon film eller läst någon serie eftersom jag inte är speciellt fascinerad av stora atommonster. Häri ligger också problemet med Godzilla: The Half century War. Godzilla är ett stort jävla monster som är så gott som osårbart och krossar i allt i sin väg. Dessutom i avsaknad av någon form av utmärkande drag förutom förstörelse. Alltså tämligen ointressant. Huvudperson utöver Godzilla är den japanske löjtnanten Ota Murakami som bekämpar Godzilla redan 1954 och sedan får man honom i kampen mot Godzilla och snart ännu fler monster ett halvt sekel framåt. Murakami är tyvärr en rätt ointressant karaktär och varken han eller de andra karaktärerna förmår lyfta serien. Stokoes teckningar är lika detaljerade som i Orc Stain men det blir ändå betydligt tråkigare när verkligheten ska skildras än hans egen fantasyvärld. Inte ens Godzilla och de andra fantasifulla monstren förmår uppväga det. Så på det stora hela är Godzilla: The Half-Century War en rätt tråkig serie och framförallt ett slöseri med Stokoes stora talang. Men visst gillar du till skillnad från mig Godzilla så kan du säkert ha behållning av den men annars bör pengarna läggas på Orc Stain om den inte redan pryder bokhyllan.

Illustration: James Stokoe
Förlag: IDW
Betyg: 2/5

Kommentarer

  1. Andreas Mars says:

    Kommer ihåg att shazam fick kritik över att redaktionen alltid var lyrisk och gav för höga betyg i sina recensioner. De senaste tre borde få tyst på dessa belackare;)

  2. timber fencing gold coast

    Godzilla: The Half-Century War « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...