Recensioner

She-Hulk #1

söndag 16 mars, kl 21:53 av 1 kommentar

SHEHULK2014001-DC11-LR-c7f11Jennifer Walters, alias She-Hulk, är på gott humör. Efter att plöjt ner en ansenlig mängd arbetstimmar hos advokatfirman Paine & Luckberg samtidigt som hon vikarierat för Fantastic Four kan inget gå fel. Hon ser fram emot en fet bonus från sina arbetsgivare men Paine & Luckberg är inte alls nöjda. När de anställde Walters var det enligt dem underförstått att hon skulle dra in storkovan till firman med hjälp av sina superhjältekontakter. Tony Stark (Iron Man), Danny Rand (Iron Fist) eller Reed Richards (Mr. Fantastic) till exempel. Alla superhjältar med stora företag och ständigt nya patent på sitt samvete.

Rasande säger Walters upp sig och får istället av en slump en presumtiv klient med ett fall som skulle få de flesta advokater att dra öronen åt sig. Holly Harrow, änka efter uppfinnaren Dr. Jonas Harrow, har bevis på att hennes framlidne make fick patent stulna av ingen mindre än Tony Stark. Striden kan börja!

jenwalters2Charles Soule har seglat upp på seriehimlen med en mängd titlar under året som gått, bland annat hans egen Sci-fi-serie Letter 44 på Oni Press, flera titlar hos DC (Swamp Thing, Red Lanterns, Superman/Wonderwoman) samt en hög hos Marvel (Thunderbolts, She-Hulk och kommande Inhuman). Han är även musiker och praktiserande advokat. Den sistnämnda rollen kommer verkligen väl till pass i den nya volymen av She-Hulk. Vi har redan en lysande advokatserie hos Marvel med Matt Murdock och hans hornprydda alter ego Daredevil, en av Marvels bästa titlar med Mark Waid och Chris Samnee vid rodret, men Marvels Universum har definitivt plats för en till.

74188-4243-73801-1-sensational-she-hulk

She-Hulk under John Byrnes dagar

She-Hulk har ända sedan John Byrnes dagar förknippats med komedi och allehanda genombrott av den fjärde väggen, det vill säga att hon visste om att hon var med i John Byrnes serietidning. Byrnes version av She-Hulk var också medveten om att hon såg bra ut, tog ingen skit och hellre var stor och grön än liten och vanlig. Den gröna amasonens komiska roll och utflykter i rättssalen fortsatte under Dan Slotts ledning och senast She-Hulk hade en egen tidning var 2009. Nu när hon är tillbaka sker det därför i kända spår. Advokatrollen är en grundsten i hela berättandet och det lättsamma tonfallet flörtar med titlar som Hawkeye och Daredevil. De två sistnämnda titlarna bjuder dock också på nattsvart mörker vilket troligtvis inte kommer att vara fallet med She-Hulk. Det komiska inslaget understryks av Javier Pulidos (Hawkeye Annual) penna som är härligt cartoony och skarpa färger av Muntsa Vicente. Hela serien är mycket rolig med de två intet ont anande Paine & Luckberg, scenerna i Stark Tower med de förprogrammerade receptionisterna som får frispel när Jennifer nämner ordet stämning samt Tony Starks ombud som är en paragrafryttare från helvetet.

3635707-01dEn trevlig tvist i serien är änkan Harrows avlidne make Dr. Jonas Harrow som är anledningen till hela starten på den här volymen. Harrow har varit en del av Marvels universum sedan 1970-talet, främst som en bitter antagonist till Spider-Man, anställd av skurkarna hos Roxxon Oil och med skapelser som gangstern Hammerhead, Kangaroo och Will o’ the Wisp på sitt samvete. Han fick huvudet bortskjutet av skummisen Hood under den period hos Marvel som kallades Dark Reign efter att ha försökt genomföra ett farligt dubbelspel.

She-Hulk är en trevlig serie utan större anspråk med ett förstanummer som bådar gott inför framtiden. Det är skönt med serier som inte tar sig själva på så stort allvar och jag är sugen på mer.

Manus: Charles Soule
Illustration: Javier Pulido
Färgläggning: Muntsa Vicente
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] jag läste igenom min recension av första numret av nya She-Hulk, skriven av Charles Soule och tecknad av Javier Pulido, läste jag att jag gillade att den var en […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...