Krönikor och åsikter

1000 år har gått

lördag 22 mars, kl 15:36 av 0 kommentarer

Eller fem år i alla fall, men i Internet-år så är det faktiskt rätt exakt 1000 år. Hurra med andra ord för Shazam som överlevt ett millenium i kamp med twitters, podders, instagrams, snappchattar och liknande jävelskap. Bloggen som format har ju tappat en del i jämförelse hur det var när vi kickade igång det här lilla kollektivet av serieläsande vuxna män för fem år sedan, och det är inte utan att jag kan känna mig lite stolt när jag tänker på hur mycket annat trams som kommit och gått medan vi tickat vidare är. Serier i allmänhet och seriebloggande i synnerhet må vara en rätt så marginaliserad kulturform, men det känns ändå som att intresset håller i sig och att nytt folk då och då får upp ögonen för det.

För egen del så har jag i rollen av skribent snubblat fram och tillbaka mellan att vara extremt sporadiskt aktiv och 100% inaktiv under de senaste två åren. Jag har däremot alltid smugit runt här i bakgrunden, pysslandes och ränksmidandes. Till en början kände jag viss press att jag måste prestera något och att jag skulle posta i alla fall något inlägg i veckan, men nu har jag släppt det där och kliver in om jag känner att inspirationen rinner till. Det är ju ändå bara serietidningar vi pratar om här, det är inte direkt så att en buss full med gulliga djur sprängs om jag inte skriver något. Det finns såklart flera anledningar till varför man är mer eller mindre aktiv, men för min del är det främst två saker som påverkat: Jobb och fotografi. Periodvis så äter mitt arbete mycket av min hjärnenergi, vilket kan innebära längre perioder av att jag mest bara vill sitta som en grönsak i soffan när jag kommit hem. När det är så så tänker jag inte ens på att läsa serier, än mindre på att skriva något om dem. Fotografi är väl något som i stort sett alla grejar med idag i och med smarta telefoner och sociala medier, men för ungefär tre år sedan slog det mig att jag ville lära mig ta bättre bilder. I början vara det inte mer än en tanke, men sedan dess så har jag gradvis kommit att spendera mer och mer tid med att pyssla med foto på ett eller annat sätt. Plåta, bildredigera, pilla med utrustning och läsa om foto har kommit att bli en minst lika stor del av min fritid som till exempel serier och TV-spel hade tidigare. Rätt naturligt då att det inte blir lika mycket tid eller hjärnkapacitet över för att klura på och skriva blogginlägg här, även fast jag fortfarande läser en hel del serier.

Framtiden för min egen del på Shazam tänker jag inte direkt på. Visst, det hade väl varit kul om jag då och då kunde skriva något som någon gillar, men jag kan inte känna någon direkt prestationsångest. Ni lär ju se när jag dyker upp helt enkelt, och tills jag gör det så postar alla andra så pass bra grejer här att jag med gott samvete grejar med annat. Det jag däremot verkligen skulle vilja kunna ta tag i är att göra en ordentlig renovering av bloggen. Ny struktur, fräsch design och lite nya funktioner. Det mesta finns uppspaltat i huvudet, men då mina design- och kodkunskaper i stort är begränsade till att utföra visst underhåll så är det inte helt lätt att planera för ett ansiktslyft. Ambitionen finns där i alla fall, och behovet likaså, så om någon design- och/eller kodkunning (WordPress) läsare eller kompis känner sig manad, ta gärna kontakt med mig.

Mer än så här får ni inte från mig idag. Svinkul hur som helst att Shazam fortfarande rullar på och att det uppenbarligen finns folk där ute som vill läsa vad som skrivs här. 5 MORE YEARS!

Om ni vill mig något, droppa en kommentar eller maila till jonas [snabelapa] shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...