Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 14

söndag 6 april, kl 21:16 av 0 kommentarer

Hej och välkomna till nygamla Veckans omslag! Här sätter jag vällustigt tänderna i de göttigaste omslagsalstren bland den digra skörden av serier som varje vecka levereras från staterna. Den här gången blir det fartfylld drive-in-homage, bankvalv i strålkastarljus, rysk spion i seriös knipa, färgglatt Batman-omslag samt minimalism i den högre skolan.

22748

Grindhouse: Doors Open at Midnight #7 (Dark Horse Comics)

Francesco Francavilla står för ytterligare ett skönt omslag till den här serien som hyllar den typen av kultiga B-filmer man förr fick se på drive-in-biografer. Hans färger är som vanligt få men underbara och den dubbla uppsättningen tänder som formar gapet där lastbilen störtar fram är skräckinjagande och vackra på samma gång. Som grädde på moset har vi den obetalbara titeln ”Flesh Feast of The Devil Doll” som får mig att klucka förtjust.

21549

Lobster Johnson: Get The Lobster #3 (Dark Horse Comics)

Anders får ursäkta mig men jag har totalt missat allt som har med Hellboy att göra. Det finns så mycket bra serier att läsa idag men tiden räcker inte till allt. Jag blir dock onekligen sugen på att pröva när jag ser Tonci Zonjics vackert ljussatta och mystiska omslag till Lobster Johnsons senaste nummer. Att Zonjic dessutom tecknar insidan gör den inte mindre intressant. Ibland önskar jag att det fanns ett parallellt universum för varje förlags olika serier. Då kanske jag skulle hinna läsa ikapp men fram till dess får jag nöja mig med att dregla över sådana här mästerverk.

BWIDOW2014005-DC112-a04eb

Black Widow #5 (Marvel Comics)

”Bozhe moi! Någon försöker döda mig med ett plan!” Phil Noto går från klarhet till klarhet i Svarta änkans äventyr under Nathan Edmonsons ledning. Natashas ansiktsuttryck med sammanbitna tänder är perfekt och färgerna är härligt dramatiska.

1-b05c1bb930-7eca2

Detective Comics #30 (DC Comics)

Efter att ha lämnat tidningen Flash tar sig Francis Manapul och Brian Buccellato an Gothams riddare. Här presenterar Manapul deras första gemensamma äventyr med djärva och vackra färger som vi inte är vana vid i en Batman-serie. Den gula bakgrunden kontrasterar underbart mot alla figurer som presenteras med hjälp av skuggor och silhuetter på ett fantastiskt sätt.

RSv2-08-Cov-Frison-fc13e

Red Sonja #8 (Dynamite Entertainment)

Sist ut har vi veckans favorit signerad favoriten Jenny Frison. Red Sonjas röda hår är det som först fångar ögat följt av hennes dödliga blick och kniven mellan tänderna. Allt detta tillsammans med hur hon på ett magiskt sätt utnyttjar den vita bakgrunden gör det till ett av Frisons bästa omslag någonsin. Hatten av! Vi syns nästa vecka!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...