Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 17

fredag 25 april, kl 23:31 av 4 kommentarer

ELTCLUB-1-PG-00-69d02Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Dark Horse Comics: Först ut har vi Evan Dorkins skoningslösa drift och kärlek till nördkulturen som återvänder för ett litet gästspel: The Eltingville Club #1. Serien som dök upp i Evan Dorkins egen tidning Dork! på 90-talet (där även kultförklarade serien Milk & Cheese kom med på ett hörn) får alltså äntligen en egen tidning även om det verkar vara för sista gången då kvartetten ser ut att gå skilda vägar.

JLU-Cv0-ds-c849dDC Comics: Efter förlagets lansering av New 52 har det rått ovisshet om vilka karaktärers ursprung som har ändrats eller inte men nu är det dags att rätta till detta. Secret Origins #1 går ut hårt med bakgrundshistorier för Superman, Supergirl och Dick Grayson.

Alla som saknar Jeff Lemires avslutade Animal Man kan andas ut då han dyker upp i nya tidningen Justice League United #0 (även kända som Justice League of Canada) tecknad av Mike McKone och författad av ovannämnde Jeff Lemire.

Marvel Comics: Mark Waid tillsammans med Jim Cheung och Paco Medina kickar igång Marvels stora sommarevent med Origin of Sin #0. Vem har dödat The Watcher och vad är det för syndiga skelett han har upptäckt i hjältarnas garderober?

ELEKTRA2014001-DC61-LR-1efeaGuardians of The Galaxy #14 är det 100:e numret av serien sedan starten 1969 och det firas med en extra tjock utgåva. Jag är milt intresserad av Bendis bidrag utan dreglar istället åt att Dan Abnett och Andy Lanning författat de två extrahistorierna i tidningen. Saknar er grabbar! Kom tillbaka!

Slutligen har vi en efterlängtad ny serie som äntligen ligger på seriehyllorna: Elektra #1. Haden Blackman (Batwoman) och omslagsfantomen Mike Del Mundo (X-Men Legacy) har slagit sina påsar ihop och det verkar bli en av de snyggaste tidningarna på länge från Marvel. Kolla in previewen och försök sedan plocka upp hakan från golvet.

 

Kommentarer

 1. Niklas says:

  Håller med om GotG, inte riktigt lika bra som förra versionen, starlord har tappat lite personlighet efter återkomsten från döden i thanos imperative (Har man förklarat det än förresten, har missat det helt isf… Richard Rider har väl inte heller dykt upp sen dess?) men måste ju följa Drax, Rocket, Groot och Gamora.

  JLU #0 var rätt bra, gillade Animalman så man kanske kan prova en JL-tidning till, blev besviken på new 52s JL, 2 storylines med originalmedlemmarna sen måste man ha aquaman crossover och nyrekrytering sen trinity war, och den ändlösa forever evil…. nej tack. JLA var nästan ännu värre, hann den nya green lantern ens vara med innan den fastnade i forever evil träsket?

  Nu gillar jag ju marvel mer än DC så är partisk men Marvels event känns ”snabbare” på nåt sätt, ofta en lång miniserie med 8 nummer visserligen men tie-ins brukar vara snabbt avklarade om den tar upp plats i huvudtidningen eller så får spider-man och x-men egna fristående minis som man kan välja om man vill vara med i, inte som till exempel forever evil blight med 18?!?! nummer utspridda i 3-4(?) tidningar. Undantaget secret invasion 🙂 usch va många avengers tidningar med tie-ins den hade…

  ojdå sorry.. rant

 2. Niklas says:

  Glömde visst… det kom fler nya att läsa

  Doom 2099 i Uncanny Avengers #19!!! som om inte jordens undergång och Havoks krig mot ALLA andra mutanter skulle vara nog spännande läsning.

  En vecka med en ny Lazarus är en bra vecka, och eftersom Rucka ska skriva en Cyclops solo får man väl hoppa på den med…

 3. Andreas Mars says:

  Tror att de förklarade Thanos återkomst i miniserien Thanos Rising av Jason Aaron men den har jag inte läst. Saknar Richard Rider mycket.

  Har aldrig läst några DC-event utan har fullt sjå med Marvels. Origin of Sin hoppar jag nog över. Är mer intresserad av serier med egen kontinuitet fri från annat tjafs. Brukar bli mycket bättre historier då. Avengers Academy och nuvarande Hulk är delvis förstörda på grund av olika små eller stora event.

  Har fortfarande inte hunnit läsa ikapp Uncanny Avengers men den är mycket bra och kommer att recenseras. Är på #10 så jag har en bit kvar.

 4. Niklas says:

  Sorry för minispoilern om UNCAV då…

  Indestructible hulk som började så bra, kul koncept med hulk/banner som agent of shield och bra ritare om man nu gillar Yu och Walt, men sen age of ultron och inhumanity… lite onödigt att ge perifera tie-ins så stort utrymme.

  Jo jag passade på att prova lite DC när de rebootade, köper fortfarande Batman, WonderWoman och SwampThing som är bra.

  Listan med slopade ny52 är tyvärr längre: JL, JLA, CaptainAtom, PhantomStranger, DemonKnights(nedlagd), AnimalMan(nedlagd), GreenLantern(en soppa av crossovers efter Johns), Firestorm, ActionComics… Ett ganska dåligt betyg tycker jag, fastnade inte alls och inte intresserad av deras events.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...