Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 23

lördag 7 juni, kl 00:43 av 1 kommentar
BM-66-GH-1-Variant-Print-Cover-0a10b

Mike Allreds variantomslag till Batman ’66 Meets The Green Hornet. Gissa om Alex Ross originalomslag dyker upp i slutet på veckan 🙂

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Filmmakaren Kevin Smith och skådespelaren Ralph Garman som levererar podcasten Hollywood Babble-On om filmer och kändisar kommer den här veckan ut med en spännande fortsättning på crossovern mellan TV-serierna Batman och Green Hornet från 1967. Batman ’66 Meets The Green Hornet är en miniserie i sex delar och ett samarbete med förlaget Dynamite som äger rättigheterna till Green Hornet. TV-varianterna av Batman och Robin samt Green Hornet och Kato möttes i avsnitten ”A Piece of the Action” och ”Batman’s Satisfaction” och nu är det dags för dessa hjältar att slå sina påsar ihop igen i kampen mot General Gumm, allt tecknat av Ty Templeton.

apr140962e

Shazam önskar Jack Burton och hans Pork Chop Express välkomna åter i Big Trouble in Little China #1.

Boom! Studios: Filmregissören John Carpenter blev så knäckt av den dåliga kritiken av hans actionfilm Big Trouble in Little China från 1986 att han lämnade Hollywood-fabriken och blev sin egen. Nu räknas filmen, i gott sällskap med flera av Carpenters andra filmer såsom Halloween, Escape from New York och The Thing, som en kultklassiker och nu kommer den även ut i serieform med Carpenter själv, tillsammans med Eric Powell, som författare.

Image Comics: I Ted McKeevers svartvita The Superannuated Man får vi blicka in i en framtid som domineras av muterade djur. Här får vi stifta bekantskap med en riktigt gammal vresig gubbe som är fast i en värld som utvecklats utan honom. Titelns huvudperson, enbart kallad He, är den siste överlevande människan i hamnstaden Blackwater som nu bebos av antropomorfiska knäpphuvuden. Han lever på en båt precis vid hamnkanten och hans bästa vän är en mannekängdocka som han gärna pratar med.

mar140833Archie Comics: Sist ut den här veckan är det dags för lite reklam för en av årets bästa serier i mina ögon. Roberto Aguirre-Sacasa och Francesco Francavillas Afterlife with Archie kommer ut med första samlingen med titeln: Afterlife with Archie Vol.1: Escape from Riverdale. Som jag skrev i min recension tidigare är den här serien för er som inte läser Archie och samtidigt något för er skräckfans som alltid velat läsa en Archie comic. En zombieapokalyps utan like!

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. […] Veckans nyheter – vecka 23 from shazam.se […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...