Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32

söndag 10 augusti, kl 10:19 av 0 kommentarer

KICKASS2013008-DC11-LR-1-10be4Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Marvel Comics: Nu är det dags att säga adjö till Mark Millars och John Romita Jr:s Kick-Ass från Icon. Serien startade 2008 och efter tre volymer plus en soloserie med Hit-Girl är det således dags att ta ett för serien passande blodigt avsked av Dave Lizewski och Mindy McCready. Kick-Ass är ytterligare en i raden av Millars utforskningar av superhjältemyten kryddat med blodigt ultravåld som trots detta faktum blivit två rätt lyckade filmer. Hur det slutar och vem som överlever återstår att se men Millar själv utlovar slutet på en historia samt början på något nytt och spännande.

HowtoonsRE-01-webpreview-1-d22bdImage Comics: Nick Dragotta (East of West) skapade serien Howtoons 2004 i Boston tillsammans med MIT-studenterna Saul Griffith och Jost Boosen med syfte att sprida kunskap om vetenskap i vardagen. Serien är riktad till barn i skolåldern som får följa syskonparet Celine och Tucker när de på ett pedagogiskt och roligt sätt visar hur man kan använda vardagliga ting för att bygga häftiga grejer. Serien har blivit populär i utbildningssyfte i USA och från 2008 deltar även Nicks fru Ingrid, som arbetar som produktdesigner, i arbetet med Howtoons. Förra veckan gav Image Comics ut en samling av originalserien, Howtoons: Tools of Mass Construction, och nu kommer även första numret i en miniserie i fem delar som är syskonens första riktigt stora äventyr: Howtoons: (Re)Ignition. Den nya serien är skapad av ett riktigt dream team, Fred Van Lente, Tom Fowler och Jordie Bellaire, och handlar om syskonens jakt efter sina försvunna föräldrar samt utforskar kunskapen om och användandet av energi.

1440e4f9-9e55-419f-a96c-91ec927a650d-f104bFörutom Kirby-inspirerade Nightworld med demonen Plenilunio samt serien Genius, som jag tänkt recensera snart, får vi även stifta bekantskap med en ny superhjälte av den mer motvilliga sorten. Mark McDonnell är en helt vanlig man som när serien börjar befinner sig i Klippiga bergen för att sprida askan efter sin döde far när han plötsligt får stifta bekantskap med planetens enda superhjälte, Imperial, som helt otippat utsett Mark till sin efterträdare. Förutom att Mark inte direkt verkar vara superhjältematerial så ska han också snart gifta sig med sitt livs kärlek så det är verkligen bäddat för en del konflikter. Serien är skriven av Steven T. Seagle (som bland annat producerar Ultimate Spider-Man och Avengers Assemble hos Disney XD och även ligger bakom kommande filmen Big Hero 6 från Disney) och tecknas av Mark Dos Santos (Red City).

Victory01-Cov-Fox-9954cDynamite Entertainment: Slutligen vill jag presentera Captain Victory and the Galactic Rangers. En ny serie skriven av Joe Casey (Sex) som tillsammans med tecknarna Nathan Fox, Jim Rugg, Jim Mahfood, Michael Fiffe, med flera, andas nytt liv i en av Jack Kirbys skapelser. Captain Victory gavs ursprungligen ut mellan 1981-1984 av förlaget Pacific Comics i 14 nummer och handlar om en figur som bäst kan beskrivas som hälften sheriff, hälften rymdhjälte som leder ett team av likasinnade själar kallade Galactic Rangers. Jack Kirby passade även på att länka Captain Victory till sitt New Gods-universum som han skapade under sina år hos DC på 1970-talet. Det finns inget officiellt tillkännagivande från Kirbys sida men i originalserien kan man ana att Captain Victory är son till Orion från New Gods och att hans farfar Blackmaas har starka likheter med Darkseid.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...