Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 34

fredag 22 augusti, kl 13:41 av 1 kommentar

FadeOut-cov-7ece9Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått. 

Image Comics: Efter avslutningen av Fatale (som jag ännu inte läst och verkligen ser fram emot) är det så dags för nästa serie från samma team: The Fade Out. Ett nytt smaskigt kriminalmysterium med noir-touch signerat Ed Brubaker och Sean Phillips tillsammans med Elizabeth Breitweiser sätter verkligen fart på salivutsöndringen och den här gången utspelas handlingen i 1948 års Hollywood med den glättiga men stenhårda filmbranschen som ramverk. Det här är första serien i Brubaker och Phillips exklusiva femårsavtal med förlaget som ger dem helt fria tyglar och mina förväntningar är skyhöga.

MULTIV-Cv1-c3d96DC Comics: Efter fem års väntan är äntligen Grant Morrisons storsatsning The Multiversity igång. Efter många turer fram och tillbaka samt en reboot av hela DC:s universum med New 52 får vi nu njuta av en häftig saga som inkluderar alla alternativa världar i förlagets arsenal skildrade genom Morrisons vision. Möt President Superman från Earth-23, Captain Carrot från Earth-C, Vampire League från Earth-43, Nazi New Reichsmen från Earth-10 samt en rolig drift med Marvel Comics Avengers och Fantastic Four från Earth-8 och många fler när de kämpar mot ett hot mot hela vår existens. Jag älskar alternativa världar så det här var för bra för att motstå vilket fick till följd att jag faktiskt har läst min första DC-serie på jag vet inte hur länge och den är riktigt lovande. Håll utkik efter recension 🙂

24116-77845Dark Horse Comics: Efter ett kort sommaruppehåll är förlagets flerfaldigt prisbelönta antologi-serie Dark Horse Presents tillbaka med en ny volym, lite mindre till sidantalet men inte desto mindre fylld med mycket godsaker. Bland annat får vi återse Big Guy and Rusty the Boy Robot, författad av Geof Darrow och Frank Miller samt tecknad av den förstnämnde, på nya spännande äventyr. Passa också på att stifta bekantskap med serierna Resident Alien, Dream Gang, Wrestling with Demons, Sabretooth Swordsman och Kabuki.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Nisse says:

    Ser verkligen fram emot ”The Fade Out”, förväntar mig att den kommer att ges ut som samlingsalbum i tpb/hårdpärm-format.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...