Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 46

lördag 15 november, kl 20:05 av 0 kommentarer

killyourdarlings2Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Först vill jag passa på att tipsa om Sara Strands nystartade serie-blogg på Nya Wermlands-Tidningen som heter Tecknardrömmar. Bloggens underrubrik är ”Hur gör man en serie och hur får man den utgiven?”. Här får vi följa Saras härliga och ibland krokiga skapandeprocess med den egna serien Lakrits som pågått i två år och som blev klar i dagarna och nu hoppas jag få se den i tryck också. Läs om inspiration, skrivkramp, Batgirl, drömmar och mycket mer 🙂

CAPAMA2014001-DC11-8a647Marvel Comics: För en månad sedan kom nya Thor ut med en för mig ännu okänd kvinna som ny värdig innehavare av gudahammaren Mjölner och förlagets nya giv Avengers NOW! fortsätter den här veckan med inte mindre än tre nya titlar som alla mer eller mindre hänger ihop med Rick Remenders pågående event Axis. All-New Captain America, av samme Remender och Stuart Immonen, med Steve Rogers trogna sidekick Falcon (Sam Wilson) som ny väktare av friheten och sköldbärare och Wilson dyker även upp i Al Ewings fortsättning på Mighty Avengers, som bytt namn till Captain America and the Mighty Avengers.

Kieron Gillen har lämnat tidningen Iron Man och istället dyker Tony Stark upp i ny självsäker skepnad, Superior Iron Man, och i ny stad, San Francisco, med två tidigare serieskapare från DC Comics vid rodret, Tom Taylor och Yildiray Cinar.

KITCH-Cv1-ds-eaed6Vertigo: I nya åttadelade miniserien The Kitchen får vi följa tre kvinnor som alla är gifta med en maffiamedlem i 1970-talets Hell’s Kitchen, New York. När deras män hamnar bakom lås och bom beslutar sig fruarna för att själva ta över familjeföretaget och upptäcker snart att det är något de är rätt bra på och dessutom gillar. Frågan är bara vad de ska göra när deras män kommer tillbaka från fängelsevistelsen? Seriens författare är Ollie Masters och tecknar gör Ming Doyle.

DeepState01-coverA-99f8eBoom! Studios: Justin Jordan har gjort sig ett namn med ultravåldsserier som The Strange Talent of Luther Strode, The Legend of Luther Strode och Dead Body Road samt den postapokalyptiska Spread. Nu ger han sig in i sci-fi-genren med Deep State, tecknad av Ariela Kristantina, som är en Men In Black-liknande serie fast utan utomjordingar. John Harrows jobb är att se till att alla nationens djupaste och mörkaste hemligheter fortsätter att vara just hemliga och när han stöter på den kvinnliga FBI-agenten Branch, som inte kan sluta rota i saker hon borde låta bli, beslutar han sig för att rekrytera henne för att ta vara på hennes talang.

Resurrectionists-1CBLDF-a0a89-876d8Dark Horse Comics: Visst vore det underbart om man ständigt kunde återfödas i en ny människa med hela sitt minne och alla erfarenheter i behåll? Fast om du försökt genomföra det perfekta brottet i 3000 år utan att lyckas kanske du skulle önska dig ett annorlunda öde. Fred Van Lente (Incredible Hercules, Archer & Armstrong) kom i veckan ut med sin första egna serie, Resurrectionists, där vi bland annat får stifta bekantskap med den långlivade Jericho Way och en grupp gravplundrare som alla har det gemensamt att de är just återfödda, så kallade resurrectionists. Tecknar gör Maurizio Rosenzweig.

DRIFTER-01-b00b0Image Comics: Abram Pollux är på flykt när hans farkost kraschlandar på en mystisk planet och efter att knappt ha överlevt detta blir han skjuten av den okände personen som jagar honom. Pollux dör dock inte utan räddas av Lee Carter som fungerar som både doktor och lagens långa arm i en ruffig stad i ökenlandskapet. Detta är inledningen på ytterligare en serie som presenterades på årets andra Image Expo, Drifter. Med flera starka titlar från förlaget under de senaste åren med tydliga referenser till europeiska sci-fi-serier (Saga, Prophet, Nowhere Men, Black Science och Starlight) är det så dags för ännu en, och den här gången är det Ivan Brandon och Nic Klein, som tillsammans tidigare gjort Viking på förlaget, som ligger bakom.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...