Recensioner

[Tema: Barnserier] Lucky Luke 87: En cowboy blir till

torsdag 19 februari, kl 20:38 av 0 kommentarer

lucky87Dags för den hittills kortaste recensionen på Shazam 🙂 Klassikern Lucky Luke ges numera ut av Albumförlaget och Achdé står numera för både teckningar och manus till Morris skapelse. I En cowboy blir till berättas om hur den lille Lucky Luke hittas av en cowboy bredvid en delvis sönderbränd och attackerad vagn, föräldrarna hittas inte. Sedan följer ett antal ensidesepisoder om hur den lille bebisen tas om hand av en salongsägarinna och olika tokigheter med en Lucky Luke i småskoleåldern. Den unge Luke känns igen, samma kläder fast nu snabb med slangbellan istället för pistolen. Det är småkul överlag när han hittar på grejer med kompisarna som slangbellsduell, inte vill bada, leker plockepinn med ett piggsvin osv. Som en bonus får man även stifta bekantskap med hans häst Jolly Jumper. Längst ner på varje sida finns en rad med fakta från Vilda Västern för vetgiriga yngre och äldre för den delen. För det här albumet riktar sig främst till yngre även om äldre läsare givetvis kan ha kul åt den unge Luke och se likheterna med den vuxne. Achdé behärskar Lucky Luke-stilen fint och även den som inte läst ett album på ett tag känner igen sig. Det är kul att få en inblick i Lucky Lukes uppväxt, skulle någon mot förmodan inte vilja läsa om den är det bara att hoppa över albumet. Jag kan iaf varmt rekommendera den, perfekt om du vill introducera en yngre förmåga till Lucky Lukes värld.

Illustration: Achdé
Förlag: Albumförlaget
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...