Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 10

fredag 6 mars, kl 22:19 av 0 kommentarer

4425875-descenderVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: I Descender, författad av Jeff Lemire (Trillium) och tecknad av Dustin Nguyen (Li’l Gotham) får vi stifta bekantskap med roboten Tim-21 som vaknar upp på en övergiven gruvkoloni tio år efter att framtidens civilisation drabbats av en fruktansvärd katastrof. Nio gigantiska robotar – Harvesters – spred kaos och död omkring sig i galaxen och försvann sedan lika mystiskt som när de kom. Efter denna händelse lever mänskligheten i skräck för all artificiell intelligens och har startat ett ”folkmord” på robotar. I denna värld slår sällskapsroboten Tim-21 upp sina oskuldsfulla barnliknande ögon och befinner sig nu ensam i en värld som vill se honom död.

4427496-stk666089Eric Powell (The Goon) presenterar tillsammans med Tim Wiesch en fantastiskt tecknad historia som är hemskare än en full släkting på julafton. Handlingen i Big Man Plans handlar om mord, våld och hämnd och den småväxte huvudrollsinnehavaren Big Mans resa som har gjort honom till den han är. Övergiven av sin mor såg han sin far brännas till döds och behandlades som ohyra på barnhemmet. Under Vietnam-kriget rekryterades han av US Army för att utföra suspekta handlingar och tillbaka hemma igen består hans liv mest av att dricka och ligga runt ända tills han får ett mystiskt brev som ändrar allting.

HAWKEYE2015001-DC11-44e4cMarvel Comics: Som det ser ut nu kommer Hawkeye #22, Matt Fraction och David Ajas sista nummer, inte ut förrän i april men under tiden kan ni läsa en ny serie med Marvels lilafärgade bågskyttar, skriven av en som har erfarenhet av DC:s gröna motsvarighet. I All-New Hawkeye, författad av Jeff Lemire (som gör sin debut på förlaget) och tecknad av Ramon Perez, får vi åter möta Clint Barton och Kate Bishop när Team Hawkeye kastas ut i nya äventyr men också följa med på en resa i Clints barndom där han växte upp under fruktansvärda omständigheter i ett fosterhem tillsammans med sin bror Barney.

STWLEIA2015001-DC11-82787Mark Waid (Daredevil, Hulk och S.H.I.E.L.D.) strålar samman med tecknaren Terry Dodson för att presentera en ny miniserie om Princess Leia. Handlingen utspelas, precis som i nya Star Wars och titeln Darth Vader, direkt efter händelserna i filmen A New Hope där vi får följa en prinsessa vars värld förstörts av Dödsstjärnan och hur hon blir en av rebellalliansens främsta ledare.

Winterworld-00-pr-1-b996fIDW: För er som missade Chuck Dixons nylansering av serien Winterworld kommer nu ett perfekt tillfälle att hoppa på tåget och ge sig ut på en resa i en frusen postapokalyptisk värld tillsammans med Scully och Wynn. I Winterworld #0, tecknad av Tommy Lee Edwards, får vi reda på vad Wynn upplevde som väldigt litet barn innan hon träffade Scully. Här får vi möta Father Johns som är orsaken till att Wynn är besatt av att läsa böcker samt hur hon tvingades välja mellan att jobba som slav eller bli mat åt hundarna.

26238Dark Horse Comics: De flesta som tar droger gör det för att fly verkligheten men inte Neverboy. Han är nämligen en tidigare låtsaskompis som upptäckt att han blir en del av verkligheten om han tar just droger. Han har till och med skaffat sig en riktig familj…eller har han det? Shaun Simon (The True Lives of the Fabulous Killjoys) och tecknaren Tyler Jenkins (Peter Panzerfaust) tar oss med på en resa där det är svårt att skilja på fantasi och verklighet. Jag har redan läst Neverboy och den är riktigt bra.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...