Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 18

lördag 2 maj, kl 23:13 av 0 kommentarer

FANFOUR2014645-DC11-54bbeVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Marvel Comics: Secret Avengers av Ales Kot och Michael Walsh säger adjö den här veckan och det gör även Marvels äldsta långkörare Fantastic Four som var den första superhjälteserien av Stan Lee och Jack Kirby och markerade startskottet för det man brukar kalla Silver Age-eran. 1961 såg Marvels första familj dagens ljus och det är med sorg i hjärtat jag nu säger farväl till Reed, Sue, Johnny och Ben. Jag kan inte tänka mig ett Marveluniversum utan Fantastic Four så förhoppningsvis blir inte frånvaron långvarig för jag tänker min själ inte nöja mig med att leva på filmatiseringar av Fox resten av livet. Jag blir så upprörd så snart tänker jag starta en serie krönikor där jag visar vilken alldeles underbar serie Fantastic Four är och vilken potential som finns om man bara har rätt kreatörer. Läs allt av Lee/Kirby, John Byrne, Waid/Wieringo, Millar/Hitch och Jonathan Hickman så förstår ni vad jag menar.

Pisces-01-d5780-9c211Image Comics: Dillon Carpentier råkade ut för en djupt traumatisk händelse när han var stridspilot under Vietnamkriget. Händelsen söker honom även när han kommer hem men hindrar honom inte från att starta en ny karriär hos NASA där han snart blir varse att han är en perfekt kandidat för ett topphemligt uppdrag som kommer att förändra världen. Närkontakt av tredje graden. Det är först när han återvänder hem från rymden som helvetet börjar då hallucinationer som alla är knutna till rymdens ekande tystnad plågar honom. Kurtis J. Wiebe (Peter Panzerfaust, Rat Queens, Green Wake) tar sig an skräckgenren igen i Pisces tillsammans med tecknaren Johnnie Christmas (Sheltered). Historien utspelas på 70-talet då posttraumatiskt stressyndrom inte ens var ett ord. I bästa fall talade man om granatchock, i värsta fall fick man rådet att gaska upp sig. Serien är främst en psykologisk thriller om isolering, ensamhet och sårbarhet samt inspirerad av tidiga skräckfilmer av David Cronenberg såsom Rabid och Videodrome. Previewen är egentligen bara en teaser som inte är med i serien utan mest ett skrämmande smakprov på hur livet ter sig för den stackars Dillon.

forge1-cover-ed848Dark Horse Comics: När jag recenserade första samlingen av den förträffliga serien Manifest Destiny där Lewis och Clark får kämpa mot monster och mystiska krafter på sin resa västerut mot Stilla Havet nämnde jag flera andra serier, böcker eller filmer som bygger på skruvade alternativa versioner av kända eller etablerade fiktiva karaktärer såsom The Manhattan Projects, Hansel & Gretel: Witch Hunters och Pride and Prejudice and Zombies. Till listan kan nu också läggas Rasputin och även en av den här veckans nya serier som heter The Order of The Forge som inte ens hymlar med att den påminner om Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Möt George Washington 1753 innan han slogs för sitt land och blev USA:s förste president. Här dödar han istället i kungens namn och tillsammans med en förhäxad yxa, en sedeslös medelålders Benjamin Franklin och en ung rebellisk Paul Revere måste han stoppa en ondskefull brittisk guvernör som tänker starta ett nytt rike åt sig själv med hjälp av en hord odöda vikingar. Denna tredelade miniserie är skriven av Victor Gischler (Punisher MAX) och tecknad av Tazio Bettin.

Det var allt för den här veckan! På söndag blir det ett nytt avsnitt av Veckans omslag och förhoppningsvis en recension av The Private Eye av Brian K. Vaughan, Marcos Martin och Muntsa Vicente så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...