Recensioner

Time Runs Out Vol. 2

onsdag 13 maj, kl 00:18 av 0 kommentarer

51b3rm2LmuL._SY344_BO1,204,203,200_

Min egen lilla nedräkning till eventet Secret Wars (som redan är i full gång) fortsätter med Time Runs Out Vol. 2 (innehåller New Avengers #26-28 & Avengers #38-39). Här får vi reda på var Tony, Spider-Woman, Black Widow och Dr. Strange håller hus och blir också serverade en ät-så-mycket-du-orkar-buffé av Avengers som pucklar på varandra till ingen nytta.

Första volymen av Time Runs Out fick det att vattnas i munnen på mig eftersom jag trodde jag skulle få avnjuta höjdpunkten på Jonathan Hickmans magnum opus men istället börjar en farlig mättnadskänsla infinna sig innan jag ens kommit halvvägs in i Time Runs Out Vol. 2.

2tycalDet bästa numret är New Avengers #26 (tecknat av Kev Walker) där vi äntligen får se vad som hänt med Tony Stark (en slagen man utan ånger och inga vänner ) i fängsligt förvar i Wakanda hos Cabal. Hans dialog med Black Swan och hans presumtiva befriare Spider-Woman och Black Widow är precis så bra som jag önskat och får mig att minnas Hickman när han är i sitt esse. Detsamma gäller dock inte fortsättningen.

Visst är Avengers #38 (tecknad av Stefano Caselli) också riktigt bra där Sunspot lägger korten på bordet och med all rätt belyser det självklara faktum att världen står inför en alltför stor fara för att Avengers ska fightas inbördes. Här får vi också stifta flyktig bekantskap med den finsk-norska tösen Aikku Jokinen som av en slump nu lever i symbios med den robotliknande varelsen Pod, detta till följd av en av de biologiska kapslarna som Ex Nihilo bombarderade jorden med i Hickmans första Avengers-nummer.

4zgkqjResten av samlingen består av ett flummigt möte mellan en grupp Avengers (bland andra Thor och Hyperion) och The Black Priests (tecknat av Szymon Kudranski, vars stil jag inte gillar), ett oväntat möte med Dr. Strange samt det avslutande tvådelade numret ”You Can’t Win” (Avengers #39 & New Avengers #28) som känns helt onödigt. Illuminati har förskansat sig i den spanska staden Cadiz där den förväntade striden mellan Captain Americas S.H.I.E.L.D.-Avengers och Illuminati till slut äger rum. En armé av War Machines, Sunspots Avengers som dyker upp på scenen, en extra Hulk, en armé av Shang Chi-kopior, Mighty Avengers och så vidare. Det blir bara för mycket. Mike Deodato, som tecknar eländet, är dessutom inte i högform (är det så svårt att rita Captain Marvel) och tydligen klarade han inte av sin deadline eftersom Mike Perkins får hoppa in och rita fyra sidor mitt i stridens hetta.

Time Runs Out Vol. 2 innehåller trots allt några glimtar av solljus i mörkret, som när Cap konstaterar att han kan vänja sig vid tanken att ha en fjärrstyrd Hulk till sitt förfogande eller när Bently (en av Wizards kloner och ung wannabe-ondskefull-medlem av Future Foundation) tjuvlyssnar på en konversation mellan Valeria och Dr. Doom och vill ha hjälp av Doom för att fullfölja sina strålande planer.

3ble8sJag har nu 10 nummer kvar att läsa av Avengers och New Avengers innan Secret Wars brakar loss och jag hoppas Hickman tar sig i kragen fortsättningsvis så jag slipper uppleva samma antiklimax som Rick Remender bjöd på i eventet Axis.

Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Kev Walker, Stefano Caselli, Szymon Kudranski, Mike Deodato, Mike Perkins
Färgläggning: Frank Martin, Dono Sanchez Almara
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...