Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 22

lördag 30 maj, kl 23:20 av 0 kommentarer

70895c920cc03b19f7f89349bee1e664-large-39798Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Travis Crowes hela uppväxt har präglats av ständigt nya fosterfamiljer och ingen vetskap om sina riktiga föräldrar eller var han kommer ifrån och tur är kanske det för en vacker dag får han reda på att han är ett av den galne kultledaren David Dalys nio barn och att Daly är på jakt efter dem allihop. Sons of the Devil är skriven av Brian Buccellato (Flash och Detective Comics med Francis Manapul) och tecknad av nykomlingen Toni Infante. Personligen har jag alltid varit fascinerad av kulter och ledare som Charles Manson, Jim Jones och David Koresh. Hur kan en person lyckas manipulera flera människor att begå bestialiska handlingar eller rent av gå i döden för dem? Samma frågor ställer Buccellato och det ska bli spännande att se hur den här serien artar sig.

Material01-Cover-b2d25Ales Kots (Secret Avengers) tidigare alster hos förlaget är spionthrillern Zero och science fiction-berättelsen The Surface men hans nya serie, Material, handlar kort och gott om livet och innehåller lika många genrer som det finns livsöden. Serien är tecknad av Will Tempest som tidigare samarbetat med Kot (Zero #5) och använder sig av ett strikt mönster med nio rutor per sida och kommer även innehålla bakgrundsmaterial i form av essäer och dylikt à la Ed Brubaker/Sean Phillips. En stor inspirationskälla är Charlie Kaufmans filosofi och filmer (I huvudet på John Malkovich, Adaption och Eternal Sunshine of the Spotless Mind) och Kot beskriver Material som den serien han väntat på att få göra hela sitt liv.

Old-Man-Logan-1-Cover-9c041Marvel Comics: Secret Wars fortsätter och så även högen av nya serier med alternativa versioner av tidigare historier eller event som redan ägt rum. Jag finner det mesta rätt ointressant men en ny version av Old Man Logan, skriven av Brian Michael Bendis, tecknad av Andrea Sorrentino och färglagd av samarbetspartnern Marcelo Maiolo, bjuder på härligt ögongodis. Sorrentino och Maiolos tidigare arbete med Green Arrow var magiskt och själva originalet av Mark Millar och Steve McNiven är ju redan en klassiker så det här bådar gott.

Where-Monsters-Dwell-1-Cover-7151fDinosaurier och flygplan från Första världskriget bjuds det på i Where Monsters Dwell av Garth Ennis och Russ Braun och det här är bara för bra för att vara sant. Även om detta också är en del av Secret Wars så sticker den ut i mängden eftersom det är en helt ny berättelse med drag åt klassiska äventyrsserier från förr och det är extra kul att gamle Preacher-författaren Ennis är tillbaka på förlaget. Den här ligger på min pull list så recension dyker upp inom kort.

27002Dark Horse Comics: Som många vet är Fight Clubs första regel att man inte talar om Fight Club men när nu en uppföljare dyker upp i serieform och dessutom skriven av originalförfattaren Chuck Palahniuk och tecknad av Cameron Stewart så måste jag tyvärr bryta den regeln. Hur en följetong är möjlig efter slutet på första delen är en gåta som du själv får lösa (genom att läsa Fight Club 2) men tio år har gått i vår namnlöse berättares liv och han kallar sig numera Sebastian och Tyler Durden spökar någonstans i hans medvetna.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...