Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 25

söndag 21 juni, kl 10:30 av 0 kommentarer

Prez-Cover-e7a2aVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Den här veckan bjuder förlaget på inte mindre än åtta nya eller nygamla titlar: Robin: Son of Batman, Harley Quinn and Power Girl, Justice League of America, Doctor Fate, Doomed, Black Canary, Martian Manhunter och slutligen Prez som väckte min nyfikenhet lite extra. Året är 2036 och en ny lag har gjort det möjligt för privata företag att ställa upp i det amerikanska presidentvalet och dessutom har åldersgränsen för själva presidentämbetet sänkts. Vad ingen räknat med är 19-åriga Beth Ross som blivit en internet-sensation och slutligen blir vald till USA:s nya president efter en omröstning på twitter. Prez dök upp första gången 1973 i en kortlivad serie med Prez Rickard i huvudrollen skapad av Joe Simon och Jerry Grandenetti och den nya versionen är i 12 delar (som sträcker sig fram till nästa års presidentval) med en eventuell fortsättning om den blir populär och den är skriven av Mark Russell och tecknad av Ben Caldwell.

unnamed-fbefcImage Comics: Empty Zone skapades av Jason Shawn Alexander (Abe Sapien: The Drowning, The Escapists) redan 1997 och var hans första betalda jobb inom seriebranschen. Serien är en dystopisk sci-fi cyberpunk-berättelse där vi får möta huvudpersonen Corinne White som är en tidigare spion och hemlig agent samt dessutom cyborg som nu lever och verkar i Pittsburgh år 2140. Empty Zone gavs ursprungligen ut av förlaget Sirius Entertainment men Alexander och förlaget gick skilda vägar när den tredje miniserien skulle publiceras och nu ser den dagens ljus hos Image Comics efter en lyckad Kickstarter-kampanj. I Empty Zone: Conversations with the Dead börjar en miljardär med politiska ambitioner experimentera med att återuppväcka döda kroppar vilket ställer Corinnes värld på huvudet och förvandlar serien från dystopisk cyberpunk till en berättelse om skräck och det övernaturliga.

THORS2015001-DC41-d347dMarvel Comics: Fler Secret Wars-titlar, bland annat Runaways och Squadron Sinister, ser dagens ljus den här veckan men mest intressant är Jason Aaron och Chris Sprouses Thors där vi får möta Battleworlds egen kosmiska poliskår bestående av alla alternativa versioner av åskguden du kan tänka dig plus några till. Aaron beskriver serien som TV-serien Uppdrag: mord med hammare istället för skjutvapen där alla versioner av Thor patrullerar, löser mordfall, får skäll av chefen och lättar på trycket på den lokala Thor-polisbaren.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...